UT:  #10 Lumala Abdu  -  IN:  #15 Victor Christiansson.

5
Minuter
Mål!

Tredje raka vinsten i Superettan

I bortamatchen mot Värnamo inkasserade HBK sin tredje raka vinst, efter en 3-1-seger där målen gjordes av Gabriel Gudmundsson och Tryggvi Haraldsson.
Det började på bästa möjliga sätt för HBK. Det dröjde inte ens fem minuter innan matchens första mål kom. Det var Höskuldur Gunnlaugsson som snyggt petade fram bollen till Gabriel Gudmunsson som tryckte in bollen bakom Andersson i Värnamo-målet.

Värnamo var inte helt ofarliga, utan skapade  farlighet efter en dubbelhörna, men Birkfeldt nådde inte upp i nickduellen och bollen gick utanför Malkolm "Malle" Nilssons ena stolpe.

Inte långt efter den farligheten kvitterade hemmalaget. Efter ett missförstånd mellan Pontus Silfwer och Tryggvi Haraldsson fångade Achinioti Jönsson upp bollen. Han skickade iväg ett skott från halvdistans som touchade en HBK-försvarare – och Malkolm Nilsson var chanslös mellan stolparna.

Men bara några minuter senare var HBK i ledningen igen i denna svängiga tillställning. Värnamo hade skapat lite tryck på offensiv planhalva, men HBK fick chansen att ställa om, och Pontus Silfwers fina volleypassning nådde till Haraldsson som kunde sprinta bort från sin uppvaktning och snyggt trycka in 2-1 till HBK vid bortre stolpen. Ännu ett fint HBK-mål och en skön ledning med 2-1 i paus.

Ungefär 10 minuter in i andra halvlek var det dags för spiken i kistan. Värnamo hade visserligen hotat ett par minuter innan. "Malle" tvingades till en högkaratig fingertoppsparad uppe vid ribban, men istället för en kvittering kunde HBK alltså utöka sin ledning. Boakye tog sig fram på vänsterkanten, fick fram bollen till Gudmundsson som sköt på blockerande Värnamo-spelare, men fick tillbaka bollen lite längre in i straffområdet och sköt igen – 3-1 var ett faktum. Med högerfoten!

Värnamo lyckades inte skapa så mycket mer, och drog dessutom på sig ett rött kort när Haraldsson kom fri via en snabb omställning med några minuter kvar av matchen. När domaren blåste av stod det 1-3 på resultattavlan och HBK kan därmed räkna in tredje raka segern på kontot – tre fina mål.

Igor Krulj var förstås nöjd med poängen och målskörden, men han pratade ju innan matchen om att han ville se bollinnehav från HBK:s sida, så blev det inte riktigt.
– Det var slarvigt spel från båda håll egentligen, men vi är inte nöjda med passnings- och duellspelet Det är såklart viktigt med poängen och vi är giftiga i djupled, däremot kan vi bättre i spelet, kommenterade han.