Säsongens bästa match hittills för U21

HBK går från klarhet till klarhet i U21-Allsvenskan. Igår vann man mot IFK Göteborg på Kamratgårdens hybridmatta efter årets bästa insats.
Det blev en riktigt bra kamp mot IFK Göteborg som ställde upp med 7-8 spelare från deras A-trupp. HBK startade med nio spelare som är mellan 17-19 år gamla.

Första halvlek var jämn, där bägge lagen kämpade om att ta initiativet. Därför kommer HBK:s ledningsmål psykologiskt viktigt.

Marcus Mathisen avancerade från sin mittfältsplats i 30:e minuten och dundrade in bollen i krysset från 30 meter. 1-0 stod sig i halvtid.
– I andra halvlek fortsätter vi vara noggranna i positionerna och var starka i försvarsspelet.
Vi vinner många bollar på mitten och ställer om snabbt och skapar chanser, konstaterar Alf Peterson i HBK:s tränarstab.

I 60:e minuten får HBK återigen utdelning. Denna gång är det Isac Harrysson som slår till, fint framspelad av Rasmus Wiedersehen Paul.

IFK utjämnade sedan till 1-2 i 72:e minuten.
– Reduceringen gjorde inte att vi tappade modet utan vi trummade på och med mindre än tio minuter kvar att spela får vi ett bra frisparksläge där Mathisen vinner bollen i luften och den dimper ner till Alexander Johansson som enkelt kan trycka in 1-3.

IFK får till en reducering till 2-3 i den 86:e minuten.
– Vi gör säsongens bästa match hittills.
En härlig laginsats där vi framförallt vinner många dueller på mittplan och därmed kan snabbt ställa om hota deras backlinje.
Dessutom agerar vår backlinje på ett strålande sätt, myser en nöjd Alf Peterson.

Vinst mot HIF den 12 juni i vårens sista match och HBK går vidare till nytt seriespel till hösten i Allsvenska södra.

IFK Göteborg - HBK U 21 2-3 ( 0-1 ).
0-1 ( 30 ) , 0-2 ( 58 ), 1-2 ( 72 ), 1-3 ( 82 ),
2-3 ( 86 ).
Laget: Simon Andersson- Jacob Olsson, Edvin Kurtulus, Isac Larsson, Herman Johansson ( 85), Isac Harrysson, Oskar Petersson, Marcus Klingenberg Mathisen, Axel Berggren, Rasmus Wiedersehen Paul, Johan Oremo   (58 ).
Avbytare: Alexander Johansson ( 58 ), Nils Hedström ( 85 ), Philip Comnell, Erik Ahlstrand, Emil Jönsson