Säker vinst för U19 mot Östers IF

Värendsvallen var skådeplatsen när två klassiska fotbollsklubbar gick till kamp under fredagskvällen. Hemmalaget Östers IF fick dock se sig besegrade då det var serieledande HBK som drog det längsta strået i försommarvädret.

Ett tidigt ledningsmål utökades till både 2-0 och 3-0 i den andra halvleken innan domarens slutsignal ljöd över idrottsplatsen. Bollklubben fick en riktig smakstart då matchen endast var ett par minuter gammal då Philip Comnell fint placerade in första pytsen framspelad av Alexander Johansson. Förutom ledningsmålet var inledningen av matchen HBK:s med ett koncentrerat och beslutsamt spel.  Spelet jämnades dock ut och båda lagen hade chans till mål där bland annat Hugo Kjellsson i HBK-målet fick sträcka på sig lite extra vid ett tillfälle och göra en fin enhandsräddning med dryga 35 minuter spelade.

I andra halvlek kom hemmalaget ut starkt, men HBK jobbade sig ur det spelmässiga underläget och jämnade ut för att sedan ta över spelet. Med 20 minuter kvar av matchen klev seriens skyttekung, Alexander Johansson, fram och kunde avsluta ett fint anfall med mål. Nio minuter senare vann mittfältsmotorn Axel Berggren bollen på mittplan, drev förbi både mittfält och backlinje för att sedan sätta spiken i kistan med sitt 3-0-mål.

För U19 väntar härnäst två hemmamatcher. DM-match på måndag då Vinbergs IF gästar Alevallen 18.30. Fredag 11 maj är nästa seriematch då toppkonkurrenten Malmö FF återvänder till Halmstad. Den matchen sparkas igång 17.00 på Halmstad Arena.

Östers IF – HBK U19 0-3 (0-1)

Målen: 0-1 (2) Philip Comnell (Alexander Johansson). 0-2 (70) Alexander Johansson (Jacob Olsson). 0-3 (79) Axel Berggren.

Startelvan: Hugo Kjellsson – Jacob Olsson, Edvin Kurtulus, Gabriel Wallentin, Nils Hedström (75) – Philip Comnell (75), Oskar Berggren, Erik Ahlstrand, Alex Jacobsson (60) – Mohammed Wasmy (70), Alexander Johansson.

Avbytare: Oliver Hintsa (60), Axel Berggren (70), Markus Mori (75), Gjenis Zeqiri (75).