Premier League-lag till Halmstad i sommar

Roy Hodgson återförenas med Halmstads BK genom att Premier League-laget Crystal Palace kommer till Örjans vall i sommar!
Crystal Palace kommer till Skandinavien för en en turné som förberedelse inför säsongen. Den 16e juli möter laget HBK, en klubb som Roy Hodgson – manager i Crystal Palace – känner väl. Det var nämligen i Halmstad som han startade sin tränarkarriär.

1976 tog en ung okänd engelsman över HBK. Han var bara 29 år och hade aldrig tränat ett fotbollslag tidigare. HBK hade varit mycket nära att åka ur allsvenskan året före, men när säsongen var slut hade Hodgson fört HBK till SM-guld. Det blev som bekant även SM-guld 1979.

Det var början på en fantastisk tränarkarriär som innefattade lag som Inter, Blackburn och Liverpool och förbundskaptensjobb i England, Finland och Schweiz.


Matchen mot HBK spelar på Örjans vall den 16 juli och HBK:s klubbledning är väldigt tillfreds med att kunna presentera nyheten som redan innan den blev officiell var en snackis i nationell media.
– Resan blir Palace första besök i Skandinavien på tio år och det är verkligen inte varje dag som ett Premier League-lag kommer till Halmstad. Roy hade stor del i att det blev just Halmstad eftersom han har väldigt bra minnen från sin tid här, berättar Susanne Nilsson, klubbchef i HBK.
– Det är fantastiskt kul att få till detta, fortsätter hon.
– Det är spännande att vårt unga talangfulla lag får mäta sig med ett Premier League-lag. Det blir en häftig utmaning och jag vet att spelarna är väldigt inspirerade av den uppgiften. Dessutom spelas matchen i högsommaren i Halmstad där stan är full av turister. Vi tror och hoppas på mycket publik!