HBK U17 vann mot Malmö FF med 3-2

HBK U17 fortsätter att överraska i U17-Allsvenskan Södra och efter premiärförlusten mot Torbjörn Arvidssons Kalmar har laget nu radat upp sju raka matcher utan förlust.
Alla mål från matchen hittar du här:

På Kristi himmelfärdsdagen begav sig HBK till Malmö Stadion för en dust med favorittippade Malmö FF. Dagen började inte bra då en bilbrand på E6 försenade HBK-bussen med 45 minuter, men MFF och domarna väntade tålmodigt och matchen kom igång med bara tio minuters försening.

Det verkade dock som HBK:arna inte var riktigt uppvärmda och första 45 minuterna dominerades av MFF som hade ett bra passningsspel och dessutom gjorde två vackra mål. Hemmaledningen skrevs till 2-0 i paus och bara en ribbträff och en fantastisk räddning av comebackande Max Johnsson räddade HBK från ett större underläge.
– MFF var riktigt bra spelmässigt. Vi kämpade också på bra, men lyckades inte störa dem tillräckligt och vi hade dessutom för ängsligt eget spel, säger huvudtränaren Robert Nordström.

Underläge 2-0 mot MFF är inget man leker med, men HBK U17 har tidigare visat att man inte ger upp utan kamp och så även denna gång. Upphämtningen började efter en timme då Mohammed Alshalkadi jobbade till sig bollen och fick den till David Jyrkin som spelade Jonathan Wadensten. Bollen hamnade hos Nils Strandahl som ”knabbade” sig förbi två MFF:are och sköt ett kanonskott från 20 meter upp i krysset fram till 2-1 och HBK hade häng igen.
– MFF ”varvade ner” lite medan våra killar fick tillbaka tron på att det kan gå att vända matchen, säger assisterande tränaren Tony Andersson.

Bara minuter efter 2-1 var det återigen Alshalkadi som vann en duell och så småningom gick bollen ut till Johan Gudmundsson på högerkanten som spelade in en fin markboll mellan målvakt och backlinje och där dök notoriske målskytten Jonathan Wadensten upp och stötte in bollen fram till 2-2.

I den 69:e minuten skulle också segermålet för HBK komma. Mohammed Alshalkadi fick till ett fint vänsterskott som tvingade MFF-målvakten att lämna retur och på den höll sig Albin Branting framme och forcerade in 3-2 till Bollklubben.

Sista kvarten tvingades HBK göra ett nytt målvaktsbyte då i paus inbytte Zackarias Nilsson fick några fula skånedobbar i knät och Max Johnsson fick ställa sig i mål igen.
– Roligt att Max kommit tillbaka och trevligt att Zackarias visat att han också är en talangfull målvakt, konstaterar HBK-stabens Morgan Ljungkvist.
– Flera av spelarna gjorde sin bästa match för säsongen och sammantaget blev det den starkaste laginsatsen under 2018, konstaterar en mycket nöjd och glad Robert Nordström.

Malmö FF U17 – HBK U17  2-3 (2-0)
1-0  (19), 2-0 (38), 2-1 (59) Nils Strandahl, 2-2 (65) Jonathan Wadensten, 2-3 (70) Albin Branting.

Laget: Max Johnsson (46-77) – Lirak Cakolli, Eric Svensson (39), Taulant Peci, Johan Landén – Albin Branting, David Jyrkin (72), Nils Strandahl, Mohammed Alshalkadi – Johan Gudmundsson, Jonathan Wadensten. Avbytare: Zackarias Nilsson (46-77), Nils Thelander (39), Lion Ademi (72).