HBK U16 vann mot Malmö FF

I söndags var det dags för en tidig seriefinal i Nationella U16-serien grupp 2 (vi kallar den U16-Allsvenskan). Både Malmö FF och HBK stod nämligen på fyra vinster efter fyra matcher i serien.
På ett soligt Sannarp var det Malmö FF:s unga garde som tog tag i taktpinnen direkt och efter arton minuter stod det 0-2 till de himmelsblå.
– Vi har inte mött ett så skickligt lag tidigare under säsongen så spelarna var lite tagna av stundens allvar men även av det högre tempot och passningsskickligheten som MFF visade upp säger assisterande tränaren Deapen Patel.

HBK kom dock in i matchen mer och mer och i slutet av första halvlek fick påpasslige Hampus Häägg in en reducering till 1-2 som gav ett litet hopp för tränare Mikael Rosén att förmedla i pausen där det dracks mycket vatten i bägge lägren.
– Vi kom överens om att vi måste pressa MFF lite bättre och vara mer noggranna i vårt eget passningsspel men framför allt att inte ge upp utan kämpa för varandra tills slutsignalen går och roligt nog fick killarna känna på segerns sötma till slut.

HBK blev mycket riktigt bättre under halvlekens gång även om skåningarna fortfarande hade mer boll och målchanser men missade de inte själva så stod det en HBK:are i vägen och målvakten Zackarias Nilsson fick göra några väldigt fina insatser och räddade bland annat en straff vid ställningen 1-2.

Kvitteringen till 2-2 kom med elva minuter kvar och det var reslige mittbacken Taulant Peci som nickade in bollen efter hörna.
Nu vädrade HBK-spelarna plötsligt tre poäng istället för noll och bara tre minuter efter 2-2 kom Hampus Häägg igenom igen och rullande vackert in vinstbollen till 3-2 i bortre burgaveln utan chans för MFF-keepern.

MFF pressade på för att få in kvitteringen men HBK U16 höll undan och kunde inkassera sin femte vinst i seriespelet 2018. De fyra första lagen i serien går till SM-slutspel i september, onekligen något att sikta på för HBK U16.