HBK-seger i prestigemötet mot Gais

I 26-gradig värme på Örjans vall lyckades HBK besegra Gais med 1-0, efter mål av Höskuldur ”Höggi” Gunnlaugsson.
Inledningsvis var det mycket bollinnehav för Gais i solskenet. HBK skapade ett par halvchanser, men de riktigt farliga chanserna uteblev under matchens första 20 minuter.
Sedan fick HBK-supportrarna jubla. Boakye fick till ett fint inlägg från bortre hörnflaggan och Höskuldur Gunnlaugsson tryckte in sitt andra mål för säsongen.

Efter HBK-målet fick hemmalaget rejält med luft under vingarna. Gais kom knappt över mittplan de kommande tio minuterna och HBK skapade ytterligare ett flertal farligheter, bland annat Gabriel Gudmundssons skott som gick strax över ribban, samt ett fint skott av Boakye, Svedbergs jättemöjlighet som var nära en utökning och ett par spännande hörnvarianter.

Efter denna fina HBK-fas tog sig Gais in i matchen igen, men Malkolm Nilsson stod upp bra i hemmamålet och fick visa sina spetskunskaper med ett par snygga räddningar. Paussiffrorna skrevs till 1-0, vilket faktiskt blev slutresultatet trots många chanser.

Gais hade fått ett superläge till kvittering i slutet av andra halvlek då Malkolm Nilsson tagit upp bollen med händerna efter en bakåtpassning från en lagkamrat. Tilltaget ledde till en frispark från målområdets ena hörn som blev riktigt farlig. HBK-spelarna fick blocka skott flera gånger om innan chansen var över.
– Jag var säker på att bollen kom från en Gais:are, men så var det tydligen inte, konstaterade "Malle" efter matchen och tillade:
– Jag hade gett mitt liv för att rädda i det läget.

Det gjorde han också och höll nollan. Tillsammans med Peter Larsson var han en av hemmalagets förgrundsgestalter.

Gais-tränaren Bosko Orovic var irriterad på domaren efter matchen, efter att domaren låtit Malkolm Nilsson ta ett par frisparkar en bit upp i banan.
– Nästa gång ska vi ringa in en vän från Island för att ta frisparkarna. Det är inte Igors fel, inte HBKs fel, men det är för jävla dåligt av domaren. Jag kommer göra så fortsättningsvis, så det har jag lärt mig idag, sa han.

Igor Krulj var nöjd med spelarnas insats.
– Vi visar lagmoral och jobbar bra defensivt i andra halvlek. I första skapade vi en hel del och det är ett fint mål och ett fint inspel. Vi kom många gånger i två mot två, eller tre mot tre-lägen och det måste vi utnyttja bättre fortsättningsvis, sa han.