Hallandsderby i eftermiddag

HBK är obesegrade de senaste sex matcherna, sedan tränaren Igor Krulj bytte spelsystem. Nu stundar en intensiv period med fyra matcher på kort tid. Det börjar idag borta mot Varberg i ett spännande Hallandsderby.
Vinst senast mot Öster efter en imponerande uppryckning i andra halvlek där HBK lyckades med nätkänning inte mindre än tre gånger. I eftermiddag (16:00) hoppas Igor Krulj på ett vaket Bollklubben i två halvlekar.
– Jag fick väcka grabbarna i paus senast. Vi föll för snabbt i försvarsspelet och stod flera meter från våra motståndare. När vi väl hade bollen vågade vi alldeles för lite, säger han som dock är nöjd med matchens andra 45.
– Vi stänger matchen med våra tidiga mål och sedan kommer deras utvisningar. Vi har haft en hel träningsvecka inför matchen mot Varberg och vi har kunnat slipa på det som har fungerat mindre bra hittills.

Varberg står alltså för motståndet. Laget parkerar på tolfte plats (HBK är femma) och klubben har dessutom stora ekonomiska problem. Det har startats en insamlingskampanj för att föreningen ska kunna klara sig kvar – turbulent således, men någon enkel match kommer det inte bli, enligt Krulj.
– De har ett helt nytt lag inför i år – både avseende ledarstab och spelartruppen. Varberg vill spela en offensiv fotboll och formerar sig med tre anfallare. De har tre raka förluster i ryggen, men har vunnit hemma mot Landskrona så det finns definitivt kvalitet. Dessutom är det derby vilket såklart är en extra krydda.

Igor Krulj känner Varberg väl sedan sina tre år i klubben. Dock är de flesta spelare utbytta sedan hans tid, bland annat spelar tidigare Varbergsspelaren Thomas Boakye som bekant i HBK numera.
– De har ju Perparim Beqaj på topp som spelade i HBK mellan 2013 och 2015. Han kommer såklart kämpa lite extra idag.

Hur tror du att matchbilden kommer att se ut?
– Jag tor inte att de lägger sig lågt utan kommer att satsa offensivt. Det är en match där de vill styra spelet, vilket vi också har som ambition. Vi ska hela tiden vara attackerande.

Hur är läget i HBK-truppen?

– Alexander Arvidsson och Emil Tot Wikström är borta på grund av skador, liksom Andreas Hadenius vars blödning i ljumsken inte har lagt sig. I övrigt är alla redo!