U19 vann i serieavslutningen

Örgryte IS kunde kliva över slutspelsstrecket när de gästade Örjans vall under tisdagskvällen. Trots att bortalaget tog ledningen två gånger i den första halvleken kunde HBK vända och vinna matchen med 3-2. Detta efter två mål av Alexander Johansson och ett sent segermål från Alex Jacobsson.
HBK var det lag som hade spelet stora delar av den första halvleken, men det var ÖIS som var effektivast och gjorde mål på sina målchanser. 0-1 gjordes i den 18 minuten efter ett svagt försvarsagerande på inlägg. Därefter höjde Bollklubben tempot och ÖIS fick svårt att hänga med. 1-1 kom rättvist efter halvtimmen spelad då Alexander Johansson på egen hand iscensatte ett anfall från egen målvakt fram till nätmaskorna på andra sidan planen – skickligt. I halvlekens sista minut fick dock bortalaget återigen vittring på segern då en tveksam straffspark förvaltades till 1-2.

Till den andra halvleken klev HBK ut i underläge, om än segervissa och lugna. Kanske lite för lugna då ÖIS var det lag som fick tryck på HBK-målet första tio minuterna av andra halvlek. U19-killarna tryckutjämnade och tog sedan ledningen med dryga timmen spelad. Återigen genom Alexander Johansson – som avslutade seriespelet med 15 mål på 13 matcher - sannolikt en målskörd som ger skytteligasegern i U19-Allsvenskan Södra.

I slutet av matchen gick båda lagen för segern. ÖIS behövde tre poäng med sig hem och HBK var också sugna på att avsluta med en trepoängare. Det längsta strået drog Bollklubben som på övertid avgjorde genom inhoppande Alex Jacobsson till 3-2 assisterad av en mittback i offensiv position - Herman Johansson. En rättvis seger sett till matchbilden även om den satt hårt inne.

Tränare Johan Bergström summerar vårsäsongen såhär:
– Jag är oerhört stolt över killarna och gruppen. Seriesegern är bara en parentes i utbildningen och i deras karriärer. Min stolthet bygger på deras utveckling och hur de tar sig an uppgiften – träning som match. Där har vi slagit många personliga rekord under säsongen hittills. Med det sagt hoppas jag att vi kan fortsätta föra varandra framåt även under hösten. Nu blickar vi framåt och har en väldigt rolig och givande andra akt av säsongen att se fram emot.

HBK U19-Örgryte IS 3-2 (1-2)

Målen: 0-1 (18). 1-1 (31) Alexander Johansson (Philip Comnell). 1-2 (44). 2-2 (61) Alexander Johansson (Mohammed Wasmy). 3-2 (90) Alex Jacobsson (Herman Johansson).

Startelvan: Hugo Kjellsson – Jacob Olsson, Gabriel Wallentin, Herman Johansson, Marcus Mori (61) – Albin Mazreku (68), Erik Ahlstrand, Axel Berggren, Oskar Berggren (58) – Philip Comnell (75), Alexander Johansson.

Inhoppare: Mohammed Wasmy (58), Benjamin Lidh (61), Lucas Bresmar (68), Alex Jacobsson (75), Max Johnsson.