Tung förlust – efter utvisning

HBK föll borta mot Brage med uddamålet, efter att Marcus Mathisen fått två gula kort och blivit utvisad.
Det började tungt för HBK, som fick ett mål i baken redan i den andra minuten. Brage utnyttjade en miss i HBK-försvaret och Marcus Astvald kunde snyggt trycka in 1-0, en spelare som Igor Krulj varnade för i inför-artikeln här på hbk.se.

Det var mycket Brage inledningsvis, men så småningom kunde HBK äta sig in i matchen, och även kvittera genom Kosuke Kinoshita som nickade in 1-1 från nära håll.

Bara någon minut senare tog HBK ledningen, efter att man utnyttjat en dålig Brage-passning. HBK fångade upp bollen och Marcus Mathisen kunde enkelt göra 2-1 till HBK. Då talade det mesta för HBK som passade runt bollen bra och kom fram till halvchanser. Men glädjen skulle bli kortvarig, skulle det visa sig.

Några minuter senare utnyttjade nämligen Brage en slarvig HBK-passning och kunde kvittera till 2-2 genom Anton Lundin. Malkolm Nilsson räddade förstaläget, men släppte en retur som Lundin tryckte in. Lite passivt i bortaförsvaret, om man ska vara ärlig.

Marcus Mathisen drog sedan på sig sitt andra gula kort för kvällen, efter en onödigt brutal tackling på mittplan. HBK fick därmed spela hela andra halvlek med en man mindre på plan. Det blev för tufft och Brage kunde göra 3-2 på en omställning efter en HBK-hörna. Det var mycket Brage i hela andra halvlek, som sig bör med tanke på det numerära överläget.

HBK försökte trycka på i de sista minuterna, och fick ett par kvitteringschanser. Jesper Westerberg fick till ett tungt skott, men Brages målvakt kunde rädda, och Kinoshita var supernära att göra 3-3, men hans nick gick precis över.

Det blir därmed nya tag i matchen mot J-Södra, borta i Jönköping på lördag.