Storstilad insats av HBK U21

HBK U 21 är vidare till nytt seriespel i Allsvenskan södra till hösten efter vinst med hela 5-1 mot Helsingborg. Imponerande.
Helsingborg startade matchen bäst och tog också ledningen med 1-0 välförtjänt efter 17 minuter. HBK var i matchinledningen allt för omständliga i uppspelsfasen och tappade bollar som det lätt hade kunnat bli fler baklängesmål på.

Därför kommer 1-1 målet överraskande, endast två minuter efter hemmalagets ledningsmål. Rasmus Wiedesheim Paul sprintade igenom HIF:s försvar på en djupledsboll och placerade säkert in kvitteringen.

Sista kvarten i första första halvlek hade båda lagen klara målchanser, utan nätrassel. HBK ska inte ska vara nöjda prestationen de första 45 – men det skulle bli bättre.
– Efter paus spelade vi upp oss och 2-1 målet kom på straff i 60:e minuten genom Oscar Petersson, berättar Alf Peterson i HBK:s tränarstab.

HBK tog därefter över tillställningen helt och
3-1 sätter Isac Harrysson på eget genombrott. 4-1 chippar Alexander Johansson snyggt in. Oscar Peterson avslutar femettan när han styr in bollen efter fint förarbete av Nils Hedström.
– Vi tar med oss prestationen från andra halvlek och ser fram emot nytt allsvenskt seriespel till hösten, konstaterar en nöjd Alf Peterson.

Helsingborg - HBK U 21 1-5 ( 1-1 ).
1-0( 17 ), 1-1 ( 19 ), 1-2 ( 60 ), 1-3 ( 80 ),
1-4 ( 87 ), 1-5 ( 90 ).
Laget: Simon Andersson, Jacob Olsson, Edvin Kurtulus, Isac Larsson, Herman Johansson- Isac Harrysson, Oskar Petersson, Axel Berggren, Erik Ahlstrand ( 65 )- Rasmus W P ( 88 ) Alexander Johansson
Avbytare: Nils Hedström ( 88 ), Philip Comnell ( 65 )Emil Jönsson, Benjamin Lidh, Albin Mazreku.