Igor Krulj inför kvällens match

Ikväll är det dags för ännu en viktig match i toppstriden av Superettan. AFC Eskilstuna kommer på besök, ett erkänt svårslaget lag.
AFC huserar på andra plats i tabellen och mönstrar ett starkt manskap, bland annat de gamla HBK:arna Anel Raskaj och Adnan Kojic. De inledde serien med två raka utan seger, men har efter det tio matcher utan förlust. Precis som HBK är alltså dagens motståndare inne i en positiv trend.

Det är faktiskt första gången sedan Anel Raskaj spelade i HBK som han är tillbaka på Örjans. Såhär säger han om att återvända: 
– Det är speciellt att komma tillbaka till Örjans vall, det var tio år sedan jag gjorde debut i HBK. Jag har massa vänner och släkt i Halmstad så det är en annorlunda match. Jag har mycket minnen för HBK-tiden. Jag kom till Halmstad som asylinvandrare och det var där som mina drömmar började formas.

AFC är ett spelskickligt lag som kanske är det lag som har varit bäst hittills under säsongen i Superettan. De är svåra att lägga mål på och de är vassa i offensiven.
– Vi vill stå ganska högt upp och bryta av deras anfall. Senaste matchen mot HIF gav oss ännu mer tro på oss själva och vi hoppas kunna vara bollförande och vi går självklart för tre poäng, konstaterar HBK:s tränare Igor Krulj.

Det finns många spelare att hålla koll på i AFC, bland annat lyfter Krulj fram Anel Raskaj.
– Även Blati Toure är vass, men AFC är precis som vi ett lag som är starka kollektivt.

I HBK saknas snabbe Thomas Boakye som är småskadad. Istället kommer Andreas Bengtsson in i startelvan. 

LAGEN

HBK (preliminärt): Malkolm Nilsson - Jesper Westerberg, Peter Larsson, Alexander Berntsson, Andreas Bengtsson - Pontus Silfwer, Marcus Mathisen, Jonathan Svedberg - Höskuldur Gunnlaugsson, Kosuke Kinoshita, Gabriel Gudmundsson


AFC Eskilstuna (preliminärt): Gianluca Curci - Robert Åstedt, Alexander Michel, Zurab Tsiskaridze - Adnan Kojic, Anel Raskaj, Blati Toure, Kadir Hodzic - Ousmane Camara, Onyedikachuwu Nnamani, Kermit Erasmus