Igor Krulj hoppas på 9 poäng!

Tre matcher på en vecka, alla hemma på Örjans vall. Nio poäng står på spel och faktum är att HBK kan toppa Superettan om man lyckas vinna dessa.

Igor Krulj är förstås medveten om att det troligen är ledning i Superettan om HBK vinner de tre matcherna som kommer på ett pärlband inom loppet av en vecka, med start på lördag.

– Vi ser det från vinkeln att vi har gett oss själva chansen att vara i toppen. Vi har redan haft en tuff matchvecka tidigare under våren, då tog vi sju poäng. Denna gång har vi idel hemmamatcher och Örjans vall är en plats där vi ska känna oss trygga. De senaste hemmamatcherna har vi vunnit så det finns en positiv känsla i gruppen när vi går ut på vår hemmaplan.


Det är en jämn serie i år, precis som många förutspådde. Det finns inga lätta matcher i Superettan. Alla lagen i toppen tappar poäng och det är inget lag som riktigt står ut, förutom Falkenberg. Men även våra grannar i norr har haft det lite tuffare på slutet. HBK, däremot, är inne i en positiv trend. De senaste åtta matcherna har inneburit 14-5 i målskillnad. Flera av de målen är signerade Kosuke Kinoshita som har imponerat hittills denna säsongen.

– Han står ofta på rätt ställe och pressar sig fram till lägen. Han är giftig framåt och bra i avslutsläget. Han spelar lite aggressivare än tidigare och har lärt sig läsa av vilka lägen han ska befinna sig i, kommenterar Krulj som även lyfter fram de andra anfallsspelarna, även om han tycker att de krånglar till det i onödan ibland.

– Den lilla egoismen ska alltid finnas där, du ska känna att du vill ta chansen när du får den. Däremot finns det lägen där våra anfallare borde lyfta blicken och spela en enkel passning istället för att göra det själv.


Parat med det effektiva målskyttet är HBK:s framgångsfaktor i år att laget är svåra att göra mål på. 

– Vi är stabila bakåt och visar en offervilja.


Peter Larsson och Jesper Westerberg står för mycket av den offervilja som Igor refererar till. Dessa båda är dock inte med mot Frej på lördag på grund av avstängning.

– Vår backlinje kompletterar och kompenserar varandra och har gjort det bra hittills. Jag har en bild i huvudet kring hur vi ska lösa det och det finns goda ersättare i truppen. Det kommer att ge sig under veckan.


Hur tränar ni i veckan?

– Hittills har vi fokuserat på att samla ihop lagdelarna bättre. Det handlar om att jobba mer och bättre tillsammans. Från idag (torsdag, reds. anm) och fredag blir det mer anfallsinriktat på träningen.