Hyllar laget efter ”engelska veckan”

Inge rast, ingen ro. Två tuffa bortamatcher återstår för HBK innan Superettan gör ett speluppehåll. Närmast bakom sig har Bollklubben en intensiv period, à la engelska Premier League, med tre matcher på åtta dagar. HBK:s senaste ”9-poängsmatch” gav sju poäng och tränare Igor Krulj har all anledning att känna sig nöjd med utdelningen. ”Jag tycker att vi klarade oss mycket bra”, summerar han.

Det har varit och är tätt mellan kraftmätningarna, som fört HBK upp på uppflyttningsplats i Superettan.

– Så här långt av serien har vi haft två ”engelska veckor” med vardera tre matcher på åtta dagar och bärgat sju poäng vid bägge tillfällena. Det vittnar om en inneboende lagstyrka, att vi har en god grundfysik och står pall för ett hårt spelschema. Det tuffa programmet har gjort att vi tvingats rotera i truppen och alla ersättarna har visat sig vara fullvärdiga i sina roller. Sammanhållningen är en annan av lagets styrkor, konstaterar HBK-tränaren Igor Krulj.


Vad är du mest nöjd med?

– Att vi nu lyckats spela tio matcher i följd utan förlust är ett faktum som stärker oss inför fortsättningen av serien. Senaste kampen, mot AFC Eskilstuna, var kanske årets bästa på Örjans vall med två bra lag på planen. Att vi genom uppoffrande attackspel lyckades bryta deras uppspel, få stopp på deras anfall, vända och vinna med 2-1, tycker jag var ett styrkebesked. Även mot HIF var vi det klart bättre laget och att vinstmålet till 2-1 kom i slutskedet (genom Johan Oremo), spädde bara på segerglädjen. I mötet med Frej blev vi utsatta för kontringar, gjorde dessutom några enkla missar bakåt och fick slita hårt för att till slut lyckas rädda oavgjort.


Hur ser du på kommande matcher?

– Brage borta (måndag) är ingen enkel uppgift. Nykomlingarna spelar en offensiv fotboll och har överraskat positivt. Vi reser mot Borlänge redan på söndag, övernattar i Degerfors, för att komma så bra förberedda som möjligt. Jönköping Södra(nästa lördag) har också allsvenska meriter och är sista matchen innan uppehållet.


Vad händer under matchuppehållet?

–Spelarna får tio dagars ledighet under juli. Personligen har jag en gravidsambo att ta hänsyn till, ska tillbringa några semesterdagar i Barcelona, innan det är dags att kavla upp skjortärmarna igen.


Vad anser du om VM-turneringen så här långt?

–Intressant. Vi har fått se oväntat många händelserika och jämna matcher. Spanien-Portugal (3-3) är väl fortfarande toppnumret. Och det var förstås kul att Sverige fick med sig tre poäng i premiären. Det blir en spännande sommar för oss fotbollsnördar, säger Igor Krulj med ett leende.


Jojo, och även Superettan har ju sina godbitar!


••

HBK:s två”engelska veckor” i Superettan våren 2018:

Maj:

Värnamo –HBK 1-3 (20/5)
Landskrona – HBK 0-0 (23/5)
HBK – Öster 3-0 (27/5)


Juni:

HBK –Frej 2-2 (16/6)
HBK – Helsingborg 2-1 (14/6)

HBK –Eskilstuna 2-1 (17/6)

••


Text: Kent Johansson/OHMY