HBK U17 vann ”El Custico” mot FFF

På en strålande grön och fin fotbollsmatta på Björkvallen i Ränneslöv vann HBK U17 länsderbyt mot Falkenberg med 2-0 efter 1-0 i paus.
– Vi har ett klart spel- och målchansövertag idag, men FFF var hela tiden farliga i sitt kontringsspel så vi kunde inte andas ut förrän slutsignalen gick, sa Morgan Ljungkvist i HBK efter matchen.

HBK tog ledningen med 1-0 i 34:e minuten då Jonathan Wadensten slog ett bra inlägg som en olycklig FFF-back slog in i eget mål.
HBK hade sedan bud på fler mål och 2-0 kom en bit in i andra halvlek efter att Lirak Cakolli från sin högerkant svepte in ett inlägg mot bortre stolpen. Där hade Taulant Peci smugit upp och spelade in bollen parallellt med målet där Johan Gudmundsson påpassligt höll sig framme.
– Vi kan lite bättre spelmässigt, men idag var det faktiskt resultatet som var det viktigaste, konstaterar Robert Nordström.
– Killarna kände av pressen att det var vinst som gällde och hanterade det bra, nu får vi en spännande torsdagseftermiddag i Norrköping, som är nästa motståndare.

HBK har en match kvar i ”vårallsvenskan” södra den 21 juni och troligtvis krävs det HBK-vinst för att laget skall komma bland de sju bästa och ta sig till SM-slutspelet som avgörs under hösten.