Förlust för HBK Dam i toppmötet

Det blev tyvärr förlust mot Laholms FK i toppmötet i division 2. Resultatet skrevs till 4-3, en onödig förlust om vi frågar Zara Jönsson.
Det var en frispark i 83:e minuten som förstörde eftermiddagen på nationaldagen för HBK Dam.
– Bollen smet in lite oturligt och överlag fick Laholm lite enklare mål, medan vi fick kämpa mer för våra, resonerar HBK:s skyttedrottning Zara Jönsson.

Halvtidsresultatet var 1-3 och det var ärligt talat inte så mycket som talade för HBK. Då. Men efter en imponerande upphämtning trodde nog de flesta i publiken att de båda topplagen skulle dela på poängen. Men så blev det alltså inte.
– Vi fick en boost när vi klarade av att hämta upp underläget, det kändes nästan som en vinst. Vi var bra där ett tag, säger Zara som dock inte fick glädjas eftersom Laholm grusade HBK-förhoppningarna.

HBK:s mål gjorde av Arbnora Robeli på straff, Moa Karlsson och Zara Jönsson. Känner ni igen målskyttarna? Ja, dessa tre spelare står för en stor del av HBK:s målfabrikation.
Det var en jämn match, men vi hade lite fler anfall. Laholm satte satte sina lägen och det är väl det som räknas i slutändan. Det är lite surt att det är mot Laholm eftersom det finns en speciell känsla mellan våra lag. Viljan att vinna blir ännu större då på något sätt, resonerar Arbnora Robeli.

Förlusten innebär tredje plats i tabellen, Laholm har en poäng mer men möter å andra sidan suveräna Hittarp i nästa omgång.

Noterbart var även att Halmia-förvärvet Emma Nilsson var med från start för första gången och stod för en bra insats. Nästa match är mot just Halmia i ett stekhett derby i DM. Matchen spelas på onsdag kl 19:00.