”Kan inte vara annat än nöjd”

För Alina Almén, mittfältare i HBK, är det lagkänslan och vännerna som motiverar henne att bli bättre och fortsätta att utvecklas.

– Jag tycker ändå att vi var strået vassare senast mot Centern, vi var effektiva och satte dit bollen. Dessutom hade vi ett riktigt bra passningsspel och hittade varandra på planen.


 Är du nöjd med säsongen hittills?

– Absolut, det är svårt att vara annat än nöjd med tanke på att det har gått så bra. Vi har trampat på och gjort det vi ska i varje match. Vi jobbar på vårt samarbete och utvecklas hela tiden som lag.


Som nykomlingar är ni i toppen av division 2. Är du förvånad?

– Egentligen inte. Jag förväntade mig att vi skulle ligga någonstans i mitten, men vi har varit riktigt bra. Jag tror den goda stämningen i laget har gjort sitt.


Vad behövs för att ni ska vinna serien och gå upp till division 1?

– Vi behöver fortsätta att bygga laget, öva på vårt samarbete ännu mer och skaffa en bra passningsspel. Vi har många små och snabba spelare och behöver jobba lite mer på styrka så att vi kan matcha andra lag där. Vi är nätta och tekniska, men kan bli ännu bättre om vi blir starkare!


Är du nöjd med ditt eget spel?

– Ja med tanke på förutsättningarna. Jag har kämpat med många skador på senare tid och det hindrar mig förstås. Jag vet hur bra jag är egentligen och det är lite frustrerande. Men jag kämpar på så gott jag kan och är nöjd överlagets insats.


Varför ska man som publik kolla på era matcher?

– Om man vill se ett riktigt bra Halmstadslag ska man bänka sig på läktaren. Vi har gått upp två divisioner vilket innebär att vi spelar riktigt bra och intressant fotboll. Vi är förebilder tack vare vår otroligt fina sammanhållning och det tycker jag syns på spelet.


Ska du följa VM?

– Självklart!


Vad tror du om Sveriges chanser?
– Jag vill ju tro att det ska gå bra, men jag är tveksam. Jag hoppas förstå satt de går långt, men om jag ska vara realistisk så tror jag att det blir svårt.