El Custico på  Björkvallen i dag

Du kan se Frankrike - Australien i VM, men du kan också se HBK möta Falkenberg i U17-Allsvenskan. Enkelt val – eller hur? Matchen börjar kl 11:30.

Det är inte bara HBK:s A-lag som har en späckad och viktig matchvecka nu. Även för HBK U17 väntar ett par spännande uppgifter den närmaste veckan. Idag derby mot FFF på fina Björkvallen i Ränneslöv och på torsdag den 21 juni resa till Norrköping och match mot IFK i den sista omgången för HBK i U17-Allsvenskan Södra, för att sedan övergå till slutspelsserie.


Slutspelsserie undrar ni? Ja, det finns två U17-allsvenska serier. En i söder och en i norr. Efter 13 spelade omgångar slås topp sju-lagen ihop med varandra och till hösten spelas en rak nationell slutspelsserie där vinnaren koras till svenska mästare. Lag åtta till fjorton i södergruppen möts i dubbelmöten i en nedflyttningsserie där sedan de två sista i tabellen flyttas ner till division ett.


Robert Nordström, huvudtränare för HBK:s U17-lag, säger så här inför dagens match:

– Vi ser verkligen fram emot den här matchen. Dels för att det alltid är speciellt att möta Falkenberg, men framförallt  för att vi får spela matchen på Björkvallen, en fantastiskt trevlig anläggning med fina människor och bra bemötande.


Denna vecka har vi förberett oss med skolavslutningar och sommarlov… men även hunnit träna . Killarna har gjort en fantastiskt fin säsong så här långt, det kan inte betonas nog, och jag hoppas det fortsätter så två matcher till.