Ivo Pekalski återvänder till HBK

Han spelade över 30 matcher för HBK innan han skrev på för Oxford i England. Nu återvänder den rutinerade mittfältaren Ivo Pekalski till HBK på lån.
Äventyret i engelska tredjeligan fick dock inte den starten Pekalski hade hoppats på. Redan på första träningen med Oxford United skadade han korsbandet och en lång rehabiliteringsperiod följde.
– Äventyret i England var inte som jag önskade eller förväntade mig, det blev något helt annat. När jag inte får spela fotboll är det inte så roligt, men jag känner själv att jag har hanterat situationen som jag hamnade i på bästa möjliga sätt. Men nu ser jag fram emot att få komma igång, konstaterar Ivo Pekalski när han precis har kommit tillbaka till Örjans vall.

För mindre än ett år sedan lämnade Pekalski HBK för spel i Oxford. Det blev ingen långvarig frånvaro, han återvänder nämligen på lån november ut.
– Det känns väldigt bra, jag är glad att vara här och sugen på att komma igång direkt, säger Pekalski.

Han har varit redo för spel efter skadan sedan april, men behöver matcher för att komma igång på riktigt. En stor del av Pekalskis rehabilitering efter korsbandsskadan har skett i Halmstad med HBK:s sjukgymnast Simon Bakkioui, så samtal med HBK-ledningen har varit ständigt pågående.
– Vi har ju världens bästa sjukgymnast, med ett väldigt stort fint hjärta, så det blir det naturligt att komma tillbaka hit, säger Pekalski.

Därför känner han spelarna i HBK-truppen väl.
– I och med skadan och att jag har haft rehab en längre tid här har jag lärt känna grabbarna och har en ganska bra bild av både de nya och gamla spelarna.

HBK är väldigt nöjda med lånet, och rollen Pekalski kommer kunna ta i klubben gör att tränaren Igor Krulj känner sig tillfreds med nuvarande trupp.
– Med Ivo kommer det nyttig erfarenhet och hans starka sida att läsa spelet, något som vi kommer att ha stor nytta av. Med Alexander Johansson, som också tillkommer i truppen, blir det talangutveckling i linje med HBK:s sätt att jobba. Vi är en utvecklingsbar trupp där spelarna ska ta steg tillsammans med oss, säger Igor Krulj.

Vad kommer Ivo bidra med i laget?
– Han kommer bidra med ett lugn och han är en väldigt trygg person. I och med att vi har 15 matcher framför oss under en hektisk period kan han bidra med erfarenhet och trygghet eftersom han har varit i dessa situationer tidigare. Han kan även vara en stöttepelare för de yngre spelarna som inte varit i hetluften tidigare, summerar Krulj.