Tennissiffror i Roys återkomst

Det blev en härlig kväll i sommarsolen på Örjans vall när HBK och Crystal Palace träningsspelade. Drygt 3.000 åskådare är bra, likaså de stående ovationerna till HBK:s före detta tränare Janne Andersson och Roy Hodgson.
HBK började bäst och i 35 minuter var det faktiskt hemmalaget som förde matchen. Sedan lade Crystal Palace i en växel till och plötsligt syntes skillnaderna i styrkeförhållande. Engelsmännen vann med 6–1 inför imponerande 3 179 betalande åskådare. HBK:s mål, 1–1, gjordes snyggt av Pontus Silfwer ribba in. Efter matchen var Roy Hodgson, manager i Crystal Palace, positiv till HBK:s insats.
– Det smickrar oss att vi vann så stort, Halmstad var alltid med i matchen, framför allt började de mycket bättre än vi, sa han.

Benteke stod för Crystal Palaces första mål, framspelad av Townsend. Sista tio minuterna i första halvlek föll HBK ihop och Premier League-gästerna kom enkelt till avslutslägen och var väldigt kyliga sina skott från distans. Vänsterbacken Patrick van Aanholt gjorde 1-2 med vänster och 1-3 med högern. Sullay Kaikai distanssköt in 1-4 innan domaren blåste för pausvila. Välbehövlig för hemmalaget.

Andra halvlek började som den första, ganska bra HBK-spel men Crystal Palace var hetare i och runt straffområdet. 1-5 låg i luften och exekverades av James McArthur. Det räckte inte, tyckte engelsmännen, som även orkade med 1-6 genom Jason Puncheon.

Janne Andersson intervjuades (och hyllades) i paus och Roy Hodgson mottog en liknande behandling innan domaren blåste för avspark. Det blev en härlig sommarkväll som bjöd på både nutid och nostalgi.

– Det är en mycket fin känsla att vara i Halmstad igen. Jag har fått tillfälle att träffa många av de spelare som jag hade på 70-talet, vilket har varit väldigt värdefullt för mig. Halmstad har en stor plats i mitt hjärta. Jag måste tacka spelarna som jag har träffat idag – det är deras förtjänst att jag har haft en tränarkarriär, sa Roy innan matchen.

Halmstad: M.Nilsson – Westerberg (62'), P.Larsson, Berntsson, Boayke – Silfwer (46'), Mathisen, Gunnlaugsson (46') – Gudmundsson (74'), Kinoshita, Haraldsson (62')

Inhoppare: Svedberg (46'), O.Petersson (46'), Oremo (62'), Bengtsson (62'), Harrysson (74')

Crystal Palace: Hennessey – Wan-Bissaka (65'), Tomkins (71'), Sakho (71'), van Aanholt (65') – Townsend (71'), McArthur (71'), Riedewald, Schlupp (65') – Sörloth, Benteke (19')

Inhoppare: Kaikai (19'), J.Ward (65'), Puncheon (65'), Souaré (65'), Lokilo (71'), Jach (71'), M.Kelly (71'), J.Williams (71')