Veckans spelare: Theodor Svedberg

Han hamnade i HBK Futsal tack vare tränaren Per Lunnebjer. För Theodor Svedberg är futsalen ett roligt träningssätt och det roligaste han gör på fritiden. 
– Futsalen hamnade jag egentligen i för att jag känner Per Lunnebjer, och jag provade på. Jag saknade att spela fotboll, men kanske inte på det viset. Och då var futsalen en bra början. Sen gick det bättre och bättre och då tänkte man att vi kunde bli någon slags satsning. Och när vi blev HBK så kunde man satsa lite mer, men drömmarna har stegrats med tiden. 

Drömmen framöver är att HBK Futsal ska hålla sig kvar i högsta ligan, dit man tagit sig inför säsongen 2018/2019 som nykomlingar. Men sett ur ett längre perspektiv vill Theodor ännu längre. 

– Förhoppningen är väl för det första att vi ska vara kvar i SFL, för det är förbaskat mycket roligare att spela här än i division ett. Och en dag drömmer jag om att kriga högre upp. Vi har ett bra lag och vi har det i oss. Det hade varit kul att vara med där uppe. SFL är fortfarande ganska ny så man vet inte hur bra svensk futsal kan bli. Men det klart man vill bli så bra som möjligt. 

Och futsalen betyder mycket för Theodor, och är mer än bara träning.

– Futsalen är ett fantastiskt roligt träningssätt och det roligaste man gör på fritiden. Man får utlopp för tävlingsinsikten och man brinner för det utanför jobbet. Jag sitter mycket framför datorn hela dagarna, så det är skönt att få springa lite när man kommer hit. 

En händelse som sticker ut för många som spelat futsal i HBK är den sista kvalmatchen som tog upp HBK Futsal till högsta ligan SFL. Så även för Theodor. 

– Den sista matchen när vi gick upp till SFL, det är det största som hänt rent sportsligt för mig. Vi hade inget bra utgångsläge, från första matchen låg vi under med 3-6 och hade mycket att hämta igen. Vi ledde inte i paus, men på bara några minuter fixade vi det. Allt gick vägen och vi var inne i ett flyt. Det var det vi hade drömt om, men man vågade inte riktigt hoppas på det.  

För några veckor sedan vann Luka Modric Ballon d'Or, och Theodor tycker också att just Luka Modric är världens bästa fotbollsspelare. 

– Senaste året tycker jag det är Luka Modric. Det är för att jag tycker att han är fantastiskt bra på väldigt mycket grejer. Han är unik. Han har fantastisk spelförståelse och oerhört bra fötter. Det är få som är så rappa och har den spelförståelsen.