Veckans spelare – Pontus Silfwer

När Sundsvall inte förlängde kontraktet tog Pontus Silfwer en omväg via division två och ett innan han kom tillbaka till elitfotbollen.  
– Jag spelade i Sundsvall när jag var 17-18 år och gjorde två säsonger i Superettan. När jag inte fick förlängt där fick jag ta en ganska lång omväg via division två och ett för att komma tillbaka till elitfotbollen. Och att få ta sig upp till Superettan med Frej 2013 och känna sig som en nyckelspelare blev väldigt starkt. Det har lagt grunden för att jag kan spela fotboll på heltid idag, berättar Pontus Silfwer.

Hade Silfwer inte blivit elitfotbollsspelare hade han kanske satsat på en karriär inom snowboard.

– Jag åkte mycket snowboard när jag var ung, och var faktiskt väldigt duktig. Men när jag var 14-15 stod det mellan snowboard och fotboll, och då valde jag fotbollen. Det hade varit intressant att se vart en karriär inom snowboard hade kunnat leda till, men man kan inte få allt här i världen. 

Men det blev inte big air eller slopestyle och snurra i luften-tricks med snowboard. Istället får vi njuta av cykelsparkar och djupledspassningar från mittfältaren som kom till HBK från norska Mjöndalen.

– HBK hörde av sig till Mjöndalen, och så kom de överens och så berättade Mjöndalen det för mig. Det hade inte spelat någon roll om HBK var i Allsvenskan eller Superettan, det är en väldigt fin och anrik förening, så det var inte så mycket att tänka på.

Som liten drömde han, som så många andra, om att spela i de större ligorna. 

– Man kollade på Champions League, VM och drömde att få spela i sådana typer av sammanhang. Nu när man börjar komma upp i ålder blir det lite mer kortsiktiga mål och man har börjat inse att man inte kommer spela i Barcelona. Kortsiktigt hoppas jag att jag får spela några säsonger i Allsvenskan, och prova på det på riktigt, säger Silfwer.

Den stora förebilden i Pontus liv är hans pappa. 

– Han är en väldigt enkel person och alltid glad. Han är väldigt duktig på att uppskatta det lilla här i livet. Han kräver inte så mycket och är alltid väldigt glad. Det är något jag avundas och jag önskar jag kunde vara mer så själv.

Pontus Silfwer har hunnit uppleva en hel del under sin karriär – men den allra största händelsen är inte kopplad till fotbollen. 

– Den största händelsen i mitt liv kommer väl nu i januari, eftersom vi ska ha barn jag och min flickvän. Och eftersom det inte har hänt än så var den största händelsen hittills när vi fick veta att hon var gravid.