Norrköping blev för svåra för HBK Futsal

HBK var aldrig riktigt nära när Norrköping kom på besök. Det blev tillslut en förlust med 2-8, men HBK har chans att ta ut revanschlustan redan imorgon, då Nacka Juniors gästar Halmstad Arena.
Det tog bara elva sekunder innan den första kallduschen kom för HBK Futsal. Norrköping kunde ta ledningen i svallvågorna efter en hörna genom Azad Eliassy. HBK verkade störda av det tidiga ledningsmålet för Norrköping, och bortalaget dominerade de inledande sju minuterna.

Därefter kom HBK bättre in i matchen, och framför allt Marc Brandin hade flera bra avslut, men fick inte marginalerna med sig. Istället kom 0-2, efter att Norrköping haft en trippelchans. Trots flera vassa räddningar kunde Daniel Lindell i målet inte hålla undan.

Trots ett tvåmålsunderläge i paus kändes det som att HBK kunde ta sig in i matchen, framför allt om man kunde vara lite mer effektiva i avslutningsfasen. Men andra halvleken började tyvärr på samma sätt som den första, med ett tidigt Norrköpingsmål på kontring.

Norrköpings aggressivitet och genomtänkta positionsspel lönade sig, och ett skott från distans letade sig in i mål, och 4-0 till Norrköping var ett faktum. Norrköping kunde ta vara på HBK:s emellanåt slarviga och nonchalanta spel, och straffade hemmalagets misstag direkt.

Och trots att Daniel Lindell i HBK-målet var en av de bättre HBK-spelarna för matchen och stod för många högklassiga räddningar matchen igenom fick han släppa in 0-5 innan HBK kunde spräcka Norrköpings målnolla.

Med 7:50 kvar av matchen fick Karimi äntligen in reduceringen, vilket resulterade i en Norrköpingstimeout. Direkt efter timeouten tryckte Radovanovic in ytterligare en reducering, till 2-5, och trots ett tremålsunderläge tändes hoppet igen hos HBK.

Men hoppet släcktes ungefär lika fort, och Norrköping gjorde ytterligare tre mål. Slutresultatet skrevs till 2-8, efter en match där HBK helt enkelt inte hängde med i Norrköpings tempo eller målfabrikation, inte var tillräckligt fokuserade, och bjöd Norrköping på för många chanser.

Det blir nya tag imorgon, då topplaget Nacka Juniors kommer på besök.