Historisk seger för HBK Futsal mot topplaget

Efter gårdagens nederlag tog HBK Futsal sig samman och besegrade topplaget Nacka Juniors med 4-2. En historisk seger för HBK, som tidigare inte vunnit i SFL.
Det började dock lite darrigt för HBK, som fick klara sig utan ordinarie lagkapten och målvakt Daniel Lindell, som var avstängd. Och efter en och en halv minuts spel lyckades Nacka få hål på Reza Jafari i HBK-målet efter en hörna.

Men därefter var HBK med bra i matchen, mycket tack vare bra disciplin i försvaret och minimalt med slarv. Trots det tilläts Nacka ha mycket boll, men man kom inte till de hundraprocentiga målchanserna, och chanserna man faktiskt kom till lyckades Reza Jafari rädda.

Men med sju och en halv minut kvar av första halvlek kom 0-2, efter att ett skott från Zekria touchade en annan spelare och ställde Reza i HBK-målet.

Med lite mer än fyra minuter kvar av halvleken var det otroligt nära att lagkaptenen för dagen, Jakob Adolfsson, kunde spräcka målnollan på kontring, men istället blev det en HBK-hörna. Och tre sekunder senare rasslade det till i nätet. Marc Brandin gick på skott, bollen var påväg att gå utanför men Adolfsson lyckades styra in reduceringen.

1-2 stod sig in i pausvilan, och HBK kunde fortsätta spela mer avslappnat och fokuserat än i gårdagens förlust. Och med lite mer än sex minuter kvar av matchen kom matchens snyggaste mål – Marc Brandin tryckte in bollen som gick ribba och in i mål bakom Nackas målvakt.

Reza fortsatte briljera i målet under andra halvlek, och med 41 sekunder kvar av matchen fick Jakob Adolfsson ett friläge när han gick på kontring, men blev neddragen av Zekria, som fick rött kort och en 10-metersstraff mot sig. HBK tog timeout, och därefter stegade Besart Zeqiri fram för att ta 10-metersstraffen.

– Jag var väldigt sugen där jag satt på bänken och sa att jag ville ta den. Först tänkte jag på att skjuta högt, eftersom deras målvakt är stor, men ofta går ner. Men när jag stegade fram började han göra sig stor, så då satte jag den lågt istället och gjorde tunnel. Det var en underbar känsla, säger målskytten Zeqiri.

Mål blev det och Nacka tog timeout för att försöka få till en kvittering. Man tog ut målvakten för att spela jokerspel, men det straffade sig direkt då Radovanovic kunde punktera tillställningen med 14 sekunder kvar av matchen med ett skott från egen planhalva.

HBK:s första, historiska seger i SFL är ett faktum, och en överlycklig tränare jublade med spelarna efter matchen.

– Det här var väldigt, väldigt bra och jag är väldigt, väldigt stolt över hela laget. Att vi kan vända det sämsta vi någonsin gjort igår till en seger idag är fantastiskt. Man visste att de skulle ha mycket boll men gör vi jobbet har vi chansen. De  är laglojala spelare, och det är så här vi måste jobba. Det är fantastiskt skönt, säger Per Lunnebjer.

– Efter en sån grym laginsats förtjänar vi detta. Att vinna hemma mot ett topplag är grymt.
Vi studsar tillbaka mot ett topplag och tar med oss det till nästa match, säger Besart Zeqiri.