HBK stressade svenska mästarna – men föll tillslut

HBK höll ganska jämna steg med topplaget Uddevalla, men tillslut lyckades hemmalaget vinna med 4-2.
HBK hade taktiken klar från början när man mötte svenska mästarna Uddevalla. En stabil defensiv och snabba kontringar. Och Uddevalla verkade frustrerade eftersom Halmstad ställde upp med ett så starkt fokus på försvaret.

Hemmalaget hade visserligen mycket boll och skapade en del press mot Halmstads mål, men kom inledningsvis inte till de där riktigt heta chanserna. Samtidigt lyckades Halmstad skapa ett par farligheter på snabba kontringar. Både Besart Zeqiri, Markus Granelund och Jakob Adolfsson hade alla avslutsmöjligheter, men målvakten i Uddevalla kunde hålla undan.

Tillslut tvingades Uddevalla till en timeout, och den gav resultat direkt. 1-0 till hemmalaget kom efter nästan 12 minuters spel genom Granit Berisha. Två minuter senare var det nära att rassla till i nätmaskorna bakom Daniel Lindell igen, men bollen gick i stolpen och ut. Ett tekniskt skickligt Uddevalla utökade ledningen efter 17 minuters spel, efter att Berisha styrde in Rossis distansskott.

Men repliken från HBK kom direkt, efter en fast situation. Granelund passade fram till Raikan Jamal Taher som enkelt och helt omarkerad kunde styra in reduceringen. 2-1 stod sig till paus.

Andra halvlek däremot inleddes på sämsta möjliga sätt för HBK:s räkning. Bara efter 23 sekunders spel kunde Uddevalla utöka till 3-1 genom Hiseni. Därefter var bohuslänningarna när att utöka återigen, men Daniel Lindell gjorde återigen en bra match i målet och stod för några riktigt bra räddningar. Uddevalla fick offra sig för varandra flera gånger om när HBK var nära reducering. Tillslut kom reduceringen, efter ännu en fast situation. Besfort Sulejmani slog en hörna till Zeqiri som gick på skott, möjligen var Raikan sist på bollen. Oavsett var det reducerat, och Uddevalla kändes lite stressade, och ledningen var allt annat än säker.

Men efter lite slarv från HBK:s håll kom 4-2 som spiken i kistan, och HBK lyckades inte krypa närmare, trots att man försökte spela jokerspel och trycka på mot Uddevallas mål.

Förlusten till trots så spelade HBK fin futsal och visar fortsatt att även topplagen har anledning att se upp för nykomlingarna.