HBK Futsal möter svenska mästarna

HBK Futsal tar sig an svenska mästarna IFK Uddevalla på lördag. En ny match mot ett topplag alltså, som dessutom spelas på bortaplan i Agnebergshallen.
Svenska Futsalligan går snart in på andra halvan av säsongen. När HBK Futsal möter fjolårets guldmedaljörer gör man det i omgång elva. IFK Uddevalla ligger just nu på tredje plats (med en match mindre spelad), och HBK Futsal ligger något längre ner, men efter senaste matchen som slutade med vinst finns det segervittring. 

 Det var två ytterligheter i matcher förra helgen. Vi gör långt ifrån en bra prestation mot Norrköping, men det var riktigt starkt av killarna att samla ihop sig till söndagens match där vi följer matchplanen till hundra procent och gör ett otroligt jobb för varandra. Det blir den matchen vi tar med oss; om vi gör jobbet tillsammans, är disciplinerade och har tålamod så kan vi slå alla lag i serien, säger HBK Futsals tränare Per Lunnebjer.

Samtidigt som HBK vann sin senaste match förlorade Uddevalla sin mot Örebro FC. Men HBK-tränaren tror inte att det kommer påverka Uddevalla särskilt mycket i matchen mot HBK.

 Att Uddevalla förlorade senast tror jag inte påverkar så mycket. De förlorade mot ett annat topplag. Uddevalla är ett av Sveriges bästa lag och det kommer självklart bli en tuff uppgift för oss. Men vi visade mot Nacka att vi har kapaciteten att slå alla lag så vi går för vinst.

Hur laget kommer se ut i helgen är fortfarande lite oklart. 

 Jag vet att det kommer bli några förändringar. Robert Lundström saknas och Daniel Radovanovic är sjuk i nuläget men vi hoppas att han hinner friskna till. Men vi har hungriga killar som inte startade senast.

Robert Lundström har kommit till start majoritet av matcherna ser alltså ut att missa matchen. Huruvida Daniel Radovanovic, målskytt senast och tvåa i HBK:s interna skytteliga, kommer till start återstår att se. 

Du kan följa matchen via SFL-appen eller på Eurosport. Matchstart kl 15.15