Dubbla matcher för HBK Futsal till helgen

Till helgen väntar två matcher på två dagar för HBK Futsal som tar emot Norrköping på lördag och Nacka Juniors på söndag.  

– Det är klart det är lite speciellt att spela dubbla matcher på en helg, men vi gjorde det när vi var uppe i Örebro. Då hade vi lite andra förutsättningar, men inför helgens matcher kör vi genomgång på torsdag innan träning, får lite scoutingrapporter från tränarna om vad vi bör se upp med för båda lagen. Sen får man förbereda sig rent fysiskt själv, så man klarar av att spela två matcher, säger Marc Brandin.


Två nycklar till att orka spela två matcher på så kort tid är att man ser till att äta och vila ordentligt.

– Det är jävligt intensiva matcher, men när man kokar ner det så spelar man kanske 23 minuter om man spelar mycket. Det tar inte lika mycket på kroppen som om man spelar 90 minuter fotboll, även om det tar hårt när man väl är ute på plan. Så fysiskt ska vi nog klara av det, tror jag.

För motståndet på lördagen står alltså Norrköping, ett lag som inför omgången ligger på en elfteplats med två vinster på åtta matcher.

– Norrköping har haft en trög start de också, och där handlar det egentligen om en kille som heter Roxtröm som gör nästan alla deras mål. Kan vi få bort honom defensivt och samtidigt få fart på bollen offensivt så tror jag vi kommer vinna den matchen, säger Marc Brandin.

Nacka Juniors däremot är ett topplag som knappt har tappat poäng, så helgens båda motståndare är ganska olika varandra.


– Det är nästan spegelvänt motstånd. Nacka är ett av lagen som är tippat att slåss om SM-guld när det drar ihop sig. Där handlar det om att vi ska ligga tajt i försvaret, det gäller båda matcherna, men mot Nacka blir det extra viktigt. Vi får inte göra misstag när vi har bollen, för då tror jag det smäller direkt. Vi måste göra en felfri match både offensivt och defensivt.


I ett par av de senaste matcherna har HBK Futsal hängt med bra, men tappat matchen på slutet. Marc Brandin ser därför att det blir extra viktigt att hålla fokus hela matchen ut.


– Det handlar bara om fokus, och om vi tappar fokus släpper vi in en boll mot slutet och sen släpper man in en till. Siffrorna har inte alltid stämt överens med hur spelet sett ut, så vi måste hålla fokus och inte tappa spelet om vi släpper in ett mål. Man kan göra två mål på några få minuter, så det är inte det som är problemet.


Men trots bristen på poäng är det inget fel på stämningen i laget. Man tror på spelidén och är övertygade om att poängen kommer trilla in.


– Kämparglöden och glädjen att spela futsal har alltid funnits där och finns där fortfarande. Det handlar om att vi ska fortsätta kämpa, så kommer poängen komma. Vi är inte oroliga än, och det är bara för oss att fortsätta på den inslagna vägen så kommer poängen komma, säger Brandin.


Nu hoppas han på publikrekord under helgens matcher.


– Jag hoppas på mycket folk som hjälper oss, det gör mycket. Det hade varit kul om vi slog publikrekord.