UT:  #17 Jonas Lantto  -  IN:  #20 Sebastian Sandlund.
UT:  #4 Stefan Zarkovic  -  IN:  #12 Samuel Gussman.
39
Minuter
Mål!

Tung förlust mot Gefle

Det blev en tung förlust mot bottenlaget Gefle för HBK, efter ett sent segermål på tilläggstid.

Det var inte mycket som gick HBK:s väg när man tog emot Gefle på Örjans vall. Trots flera hundraprocentiga målchanser hade HBK otroligt svårt att få hål på Gefle och bortalaget offrade sig bra i försvaret och lyckades rädda flera bollar på mållinjen.

Kinoshita var tidigt i matchen nära 1-0 efter att ha skarvat fram bollen till sig själv – men bollen rensades vid mållinjen två gånger om. En stund senare hade HBK en ny dubbelchans, men Kinoshitas skott räddades och Silfwer, som snappade upp returen, skickade den en bra bit utanför.

Det var istället Gefle som tog ledningen strax innan paus genom Piotr Johansson, assisterad av Adam Bergmark Wiberg – två av spelarna Igor Krulj varnat för inför matchen.

HBK försökte skaka om i spelet i andra halvlek, och bytte bland annat ut Pekalski och lät Mathisen komma in på plan. Och inledningsvis skapade hemmalaget ett par chanser till kvittering. Tryggvi hade en boll som rensades i sista sekund och några minuter senare hade samme islänning ett skott precis utanför bortre krysset.

HBK hade ytterligare ett par chanser, men den där yttersta spetsen saknades, precis som den gjort i tidigare matcher. Berntsson fick ett jätteläge på frispark, återigen en superräddning av Gefle – och returen gick i stolpen.

Tillslut kom kvitteringen genom förre HBK-spelaren Oremo, som byttes in i jakten på HBK-mål. Men det räckte inte för Halmstad, för på tilläggstid gjorde Adam Bergmark Wiberg 2-1 till Gefle och matchen var avgjord.

Ett emellanåt slarvigt försvarsspel, orörliga mittfältare och ineffektiva anfallaren gjorde att HBK inkasserade andra raka uddamålsförlusten och tappar i striden om en plats till Allsvenskan.