U19 föll mot Mjällby

Det är i boxen det avgörs - nej, inte idag. Med två distansskott lyckades Mjällby göra två av sina tre mål och vinna en tuff kamp i slutminuterna. Detta efter att HBK-killarna stått för en mycket fin insats men ända inte lyckats få med sig de tre poängen.
HBK rivstartade slutspelsmatchen på Strandvallens formidabla golfgreen. De inledande 20 minuterna spelades på Mjällbys planhalva och fyra mycket fina målchanser skapades utan resultat. Istället stack hemmalaget upp och kunde från 20 meter dundra in ledningsmålet i det vänstra krysset.

HBK fortsatte att trumma på i en match med mycket högt tempo, tuffa dueller och bra tekniskt och taktiskt genomförande. Kvitteringen kom också rättvist innan halvtidspausen då Jacob Olsson stångade in Isac Larssons nickpassning till 1-1. Ett halvtidsresultat och ett spel som också gav hopp om flera HBK-mål i den andra halvleken.

Andra halvlek fortsatte jämnt mellan två tuffa, hårt arbetande och skickliga lag. Spelet blev lite mera böljande med viss fördel HBK. I den 73:e minuten fick så Mjällby en man utvisad efter två gula kort. Något som kunde blivit avgörande i den jämna kampen men skulle visa sig bli motsatsen.

MAIF stack upp i en kontring och efter lite flipperspel i boxen kunde 2-1 stötas in från nära håll med tio minuter kvar att spela. HBK-kvitteringen lät inte vänta på sig och Alexander Johansson kunde snyggt skjuta dit 2-2 tre minuter senare. Kvitterat i den 83:e matchminuten – kunde det bli ytterligare HBK-mål?

Svaret blev nej, Mjällby stack återigen upp i en snabb kontring. Bollklubbarna han samla sig och med fem spelare mellan boll och eget mål kunde MAIF-forwarden inget annat än skjuta – vilket han också gjorde. Med en fin träff  lågt i det vänstra hörnet från 20 meter var så 3-2 ett faktum i den 88:e matchminuten. Ridå - trots en fin genomförd match av Bollklubbsgrabbarna.
– Matchen som helhet håller en väldigt hög U19-klass. Som objektiv åskådare var det nog en väldigt häftig match att följa. Fint spel, många bra tekniska och taktiska lösningar blandat med ett enormt jobb och tuffa dueller. Samt fina mål och rafflande slutminuter. När vi kommer upp i denna prestationsnivå förlorar vi nästan aldrig – det känns väldigt märkligt att göra det men beröm till våra killar som gör en väldigt bra match men inte lyckas avgöra. Såklart också en eloge till Mjällby som lyckades vinna. Nu hoppas jag att vi kan använda denna besvikelse som bränsle i nästkommande matcher, avslutar tränare Johan Bergström.

Mjällby AIF – HBK U19 3-2 (1-1)

Målen: 1-0 (22). 1-1 (38) Jacob Olsson (Isac Larsson). 2-1 (80). 2-2 (83) Alexander Johansson. 3-2 (88).

Startelvan: Emil Jönsson – Edvin Kurtulus (80), Gabriel Wallentin, Isac Larsson, Herman Johansson – Jacob Olsson, Axel Berggren, Eric Ahlstrand, Nils Hedström – Isac Harrysson (73), Alexander Johansson.

Avbytare: Philip Comnell (73), Oliver Hintsa (80), Mohammed Wasmy, Lucas Bresmar, Benjamin Lidh.