Snöplig förlust för U21 mot Odense

I HBK:s premiärmatch i Baltic Sea Cup blev det en snöplig förlust mot danska Odense.
– De är klart bättre än oss i första halvlek men killarna lyfter sig i andra halvlek och vi förtjänade att åka hem med poäng, menar Billy Magnusson i bussen på väg hem från danska Odense.
 
Danskarna tog ledningen redan i den åttonde minuten när man kom runt på HBK:s vänstersida och spelade snett inåt bakåt till en fristående hemmaspelare som placerade in bollen bakom en chanslös Emil Jönsson i HBK-buren och paussiffrorna skrevs till 1-0.
 
Direkt i andra halvlek visade det unga HBK-gardet att man vill visa vad man kan i Baltic Sea Cup.
Alexander Johansson fick en passning från Jonathan Svedberg och löpte ifrån tre försvarare och kom fri med OB-målvakten och rullade kallt in kvitteringen till 1-1.
 
Bara två minuter senare kom dock 2-1 till OB på ett nästan identiskt sätt som på 1-0.
– Vi agerade lite för passivt vid bägge målen, konstaterar Johan Bergström i HBK-lägret.
 
HBK skulle dock resa sig igen och med tio minuter kvar  felpassade en OB-spelare så rejält att Alexander Johansson fick ett friläge från 30 meter. ”Alle” gjorde inga misstag utan rundade snyggt keepern och la in bollen till 2-2.
 
Nu kändes det som att HBK var mest segersugna och tryckte tillbaka OB de sista minuterna, men när det gått drygt två minuter av domarens extratid på tre kontrade Odense och skapade ett skottläge där en spelare fick till en fullträff. Från 20 meter gick bollen ribba in i krysset och hemmalaget tog hem segern med 3-2.
– Det är en match som innehöll två olika sidor av detta unga HBK-lag. I första halvlek slarvar vi med det vi bestämt innan match, att jobba stenhårt för varandra och ta stort individuellt ansvar istället lämnade vi över ansvar och fuskade lite med defensiva utgångspositioner. Det har vi inte råd med mot så bra motstånd, säger Billy Magnusson och summerar:
– Efter en bra analys i paus så var killarna överens om att visa vad de kan i andra halvlek och vi gör också en klart bättre halvlek där vi visar att vi hör hemma på den här nivån. Hela laget förtjänar beröm för de sista 45 och sett över 90 minuter så får Erik Ahlstrand (född 2001) en extra Guldstjärna.
 
Nästa match i Baltic Sea Cup är på onsdag 5 september klockan 15.00 mot tyska storlaget Hertha Berlin. Matchen spelas troligtvis på Örjans vall (A-plan).
– Väldigt roligt och spännande att få ett Bundesligabesök i Halmstad, säger Robert Nordström.
– Inspirerande för våra spelare och mumma för den fotbollsintresserade åskådaren, summerar han.
 
Odense BK U21 – HBK U21  3-2 (1-0)
1-0  (8), 1-1 (51) Alexander Johansson, 2-1 (53), 2-2 (81) Alexander Johansson, 3-2 (90+3).
 
Laget: Emil Jönsson – Edvin Kurtulus, Andreas Hadenius, Isac Larsson (60), Andreas Bengtsson – Erik Ahlstrand, Marcus Mathisen, Jonathan Svedberg, Emil Tot-Wikström (86) – Isac Harrysson (75), Alexander Johansson. Avbytare: Gabriel Wallentin (60), Oliver Hintsa (75), Axel Berggren (86), Jacob Olsson, Philip Comnell, Nils Hedström, Max Johnsson.