Skyttekungen hoppas på folkfest

På söndag tar HBK emot J-Södra på hemmaplan. Kosuke Kinoshita hoppas att många tar sig till Örjans vall för att stötta klubben till seger. 

På söndag väntar Jönköpings Södra i en viktig match för HBK. När HBK-spelarna hade träning under torsdagsförmiddagen var skyttekungen Kosuke Kinoshita en av spelarna som stannade kvar längst på träningsplanen på Sannarp, för att öva lite extra på avslut.


Kanske är det den där extra träningen som gjort honom till den skyttekung han är. Japanen är inte bara bästa målskytt i HBK, utan även hela Superettans målkung med sina elva fullträffar.

– Självklart är det bra, eftersom jag är en anfallare. Men jag fortsätter bara att jobba, jag tänker inte så mycket på hur ofta jag gör mål. Självklart är det viktigt, men det viktigaste är att vi kan ta tre poäng varje match, säger Koske.


Efter en liten svacka fick HBK igång målskyttet på allvar i senaste matchen mot Frej. Kinoshita var en av målskyttarna i 5-1-segern.

– Vi ändrade lite i taktiken från början. Men det handlar inte bara om taktiken, utan vi var tajta i försvaret och i offensiven var vi skärpta. Och mittfältarna kom in i boxen bättre än tidigare, vi jobbade tillsammans och var både offensiva och defensiva, och det är nog den största anledningen till att vi kunde vinna, förklarar Kinoshita.

Och i matchen mot J-Södra är det en enda sak som gäller för den pricksäkre japanen.

– Jag kommer försöka göra mål och försöka skapa så många chanser som möjligt, säger han.


Men det är också viktigt att fokusera på defensiven.

– Det är ingen lätt situation vi är i, vi förlorade tre raka matcher innan matchen mot Frej. Vi kan inte förlora mer nu, så varje match är väldigt viktig, det är precis det som Igor säger till oss spelare. Varje match är som den sista, så nu ska vi försöka vinna allt.

Initiativet #SlutsåltÖrjan fortsätter på söndagen, med foodtrucks på plats och livemusik. Koske hoppas på en stor publik som kan stötta klubben till seger.

– Det är trevligt om många kommer till Örjans vall, det hjälper oss väldigt mycket. Jag hoppas att Örjans vall blir fullsatt.