Revanschsuget HBK möter Gefle

Efter en tung förlust mot AFC Eskilstuna är HBK nu sugna på revansch och tre poäng när laget tar emot Gefle på hemmaplan.  

– Vi är rejält revanschsugna efter senaste matchen. Vi bröt ihop direkt efter matchen och hela hemresan, men vi har kommit tillbaka med väldigt högt huvud, men framför allt är vi väldigt revanschsugna, säger HBK:s tränare Igor Krulj.

Senaste mötet lagen emellan var i början av maj och då vann HBK med 3-1, efter mål av "Koske" Kinoshita, Höskuldur Gunnlaugsson och Jesper Westerberg, där den sistnämnda noterades för ett riktigt drömmål. Men det har hänt saker i Gefle sedan lagen senast stötte på varandra.

– Gefle har ju bytt tränare efter sommaruppehållet och spelar lite annorlunda jämfört med när vi mötte dem senast. De är alltid försvarsinriktade och ger sig inte i första hand. Givetvis krävs det en bra prestation från vår sida för att kunna få hål på dem, konstaterar Igor Krulj. 


Dessutom är Pontus Silfwer tillbaka och redo för spel efter sin skada. 

Igor Krulj ser framförallt tre spelare HBK bör se upp med i eftermiddag:

- Admir Bajrovic
- Piotr Johansson
- Adam Bergmark Wiberg

– De har anfallaren Admir Bajrovic som har kommit in under sommaruppehållet och både Piotr Johansson och Adam Bergmark Wiberg är individuellt skickliga spelare som kan avgöra matcher, kommenterar Krulj.

Vad krävs av HBK för att kunna vinna mot Gefle?
– Vi måste komma upp i en prestationsnivå där vi är väldigt disciplinerade utan boll och ska försöka bryta av motståndarna i deras anfallsspel så ofta som möjligt och låsa in dem så de inte får igång sitt spel. Det krävs ett jäkla mod och en enorm löpvilja, säger Igor Krulj.

Under de senaste matcherna har de fasta situationerna inte varit så bra som önskat och därför har laget tränat på det mer än vanligt under veckan.

– Vi har lagt fokus på det tidigare och började säsongen bra. Men vi känner att vi har tappat det lite nu den senaste tiden och lagt lite extra fokus på det nu så det ska ge resultat så fort det går.


HBK fortsätter nu att satsa mot målet #SlutsåltÖrjan – vilket uppskattas från många håll, inte minst bland tränare och spelare.
– HBK är som starkast när folk engagerar sig och jobbar tillsammans och bidrar på alla plan. Fortsätt på den inslagna vägen som var i senaste hemmamatchen mot Degerfors. Stötta spelarna och skapa en tro från läktarhåll, uppmanar Igor Krulj.