Knapp förlust för U21 i Kalmar

Det blev förlust för U21 mot Kalmar FF med 2-1 på Guldfågelns Arena. Ingen katastrof med tanke på att Kalmar ställde upp med åtta spelare från sin allsvenska A-trupp.
Matchen rivstartade och HBK fick en straffspark emot sig redan efter 60 sekunder, som Nixon exekverade säkert.

En mardrömsstart, men HBK jobbar sig in i matchen genom en hög press på Kalmars backlinjen och bortalaget skapar flera farliga målchanser. HBK får också utdelning då Höskuldur Gunnlaugsson stressar målvakten till en misslyckad dribbling i straffområdet, varpå islänningen enkelt kan rulla in 1-1 som står sig halvleken ut.

Andra halvlek fortsätter vara jämn med målchanser åt bägge håll. Johan Oremo nickar exempelvis bollen i mål med tjugo minuter kvar, efter att bollen först tagit i ribban. Han blir emellertid oförklarligt avvinkad för offside.
Matchen ser ut att rättvist sluta oavgjort, men HBK tappade bollen på mittplan och Kalmar kunde kontra och avgöra i 82:e minuten.
– Vi slavar för mycket i passningsspelet och ger, för enkelt, bort bollen vid ett flertal tillfällen, vilket också till slut resulterar i en förlust, summerar Alf Peterson i HBK-lägret.

Kalmar FF- HBK U21 2-1 (1-1 )
1-0 (1), 1-1 (24), 2-1 (82)

Laget: Simon Andersson - Edvin Kurtulus (74), Andreas Hadenius, Isac Larsson (82), Andreas Bengtsson- Alexander Johansson, Axel Berggren(74), Höskuldur Gunnlaugsson, Isac Harrysson, Emil Tot Wikström (85), Johan Oremo.

Avbytare: Herman Johansson (74), Erik Ahlstrand (74), Gabriel Wallentin (82),  Philip Comnell (85), Emil Jönsson.