Minuter
Mål!
#20 Kosuke Kinoshita

Islossning för HBK borta mot Frej

Det bjöds på ett hejdundrande målkalas när HBK mötte IK Frej Täby på bortaplan. HBK vann med hela 5-1. Ett av målen gjordes av Oscar Petersson, som fick göra sitt första i Superettan.

HBK-supportrarna som tagit sig hela vägen till Vikingavallen och behövde inte vänta länge på mål. Redan i den sjunde matchminuten tog HBK ledningen genom "Koske" Kinoshita, som assisterades av Thomas Boakye som stod för ett snyggt förarbete på vänsterkanten.

Frej var nära att replikera direkt, men istället kunde Gabriel Gudmundsson utöka HBK:s ledning till 2-0. Trots att både Falkeborn och Hansson i hemmalaget försökte hålla undan "Gabbe" lyckades han ta sig förbi och trycka in bollen vid ena stolpen. Överlag var unge Gudmundsson ett ständigt anfallsvapen anförd av sin snabbhet.

Men Frej hade inte gett upp hoppet och kunde snabbt reducera genom sin skyttekung Nsima Peter. Tre mål på en kvart – en matchinledning som hade det mesta. Sedan bedarrade tempot och matchen gick in i ett annat skede.

– Frej är bollskickliga, men vi började bra och jobbade hårt defensivt för att stänga ytorna för dem. Vi inleder bra första 20 minuterna, men efter det tar Frej över bollinnehavet och de vill saker framåt. Då öppnade det upp sig för oss och vi kunde ställa om, kommenterar HBK:s tränare Igor Krulj.

Tidigt i den andra halvleken kom nästa mål. Oscar Petersson fick till en kalasträff precis vid straffområdeslinjen – och Hampus Elgán i Frejs mål hade inte en chans. En jublande glad "OP" fick därmed göra sitt första mål i Superettan, ett riktigt vackert sådant.

Och fler HBK-mål skulle det bli. HBK:s 4-1-mål kom med bara några minuter kvar av ordinarie tid genom Johan Oremo. En soloräd av anfallaren, som sedan kunde placera in bollen vid bortre stolpen.

Spiken i den berömda kistan kom från nyinbytte Marcus Mathisen, ett mål som många spelare var inblandade i. Jonathan Svedberg drev upp anfallet, fick fram bollen till Pontus Silfwer som passade vidare till "OP". Där trasslade det till sig lite för målskytten, men med mycket envishet lyckades han få loss bollen till Mathisen som enkelt kunde pricka in 5-1 från nära håll.

– Vi hade flera jättelägen men förvaltade inte dem. Vi har haft många matcher på kort tid, det är kanske en förklaring. HBK gör det bra och vi gör det dåligt. Det rinner iväg på slutet, vilket är hemskt, bekände IK Frejs tränare Roberth Björknesjö efter matchen.

En viktig, tillika härlig, seger för HBK. Härnäst väntar J-Södra på hemmaplan den 2 september.