HBK vann två DM-guld i Vinberg

HBK hade kvalificerat sig till finalen i alla åldersklasser som går att ställa upp i, det vill säga P19, P17 och P15. Finalerna spelades på söndagen på Vinåvallen i Vinberg och när solen och regnet hade skingrats två av tre HBK-lag åka hem med fina guldplaketter.
På förmiddagen var HBK U17 tidigt ute när matchstarten mot hemmalaget Vinberg låg redan vid 10.30.
– Vi skrattade lite för oss själva när killarna i lördagskväll åkte hem efter matchen mot AIK och vi räknade ut att det var 14 timmar till nästa match, men vi har försökt pussla så att belastningen blir hanterbar och därför fick bland annat fem 16-åringar som vanligtvis inte spelat i U17 starta matchen och de skötte sig bra, säger Morgan Ljungkvist i HBK-lägret.

Första halvlek tog HBK ledningen med 1-0 när Edvin Cronvall påpassligt höll sig framme på en retur och kunde raka in bollen.
– Vi har väl ett litet spelövertag de flesta spelminuterna men Vinberg imponerade med ett riktigt kämpaglatt gäng som aldrig var ofarliga så vi fick vara på tårna ända in i slutet, kommenterar Robert Nordström matchen.

I I den 76:e minuten gjorde Mohammad Alshalkadi 2-0 till bollklubben och med sex minuter kvar gjorde samma man snyggt 3-0 och slutresultatet var spikat.

Klockan 13.00 var det dags för HBK:s P15-lag att finaldebutera i DM när man ställdes mot Kungsbacka IF. I den här matchen avgjorde HBK redan i första halvlek och siffrorna var 4-0 i pausen. Sedan trummade laget på till fin finalvinst på hela 7-1.

Christian Pizevski och Niklas Andersson ledde laget i finalen.
– KIF jobbade på hela matchen men vi är stolta över både spel och mål men framför allt hur killarna har utvecklats under säsongen.

15.30 blåste domaren igång P19-finalen mellan HBK och Falkenbergs FF där bägge klubbarna hade haft seriematch dagen innan. FFF var laget som hade vilat upp sig bäst och vann med 4-2 efter att ha varit i ledningen 4-0 innan HBK reducerade två gånger.
– FFF vinner välförtjänt och vi är inte nöjda med vår egen prestation säger tränaren Johan Bergström.

Vinbergs IF – HBK U17  0-3 (0-1)
Mål: Mohammad Alshalkadi 2, Edvin Cronvall

Laget: Max Jönsson – Lirak Cakolli, Max Friberg, Viktor Håkansson, Johan Landén – Edvin Cronvall (70), David Jyrkin (75), Oscar Murro, Charlie Dagård (70) – Hampus Häägg (80), Mohammad Alshalkadi. Avbytare: Johan Gudmundsson (70), Albin Branting (70), Nils Thelander (75), Nils Strandahl (80), Eric Svensson.

Kungsbacka IF – HBK U15 1-7 (0-4)
Mål: Anton Binnefors 2, Imad Cibo 2, Ardi Hajdari, Mattias Almgren, Jonatan Falk.

Laget: Zackarias Nilsson – Gentrit Ibishi, Mattias Almgren, Filip Eriksson, Noah Enberg, Imad Cibo, Jonatan Falk, Albin Morina, Albin Binnefors, Hugo Neborg, Ardi Hajdari, Adam Jakobsson, Emil Kolosovskiy, Remo Gottfridsen, Lucas Lindau, David Andersson.

Falkenbergs FF – HBK U19 4-2 (1-0)
Mål: Jonathan Wadensten, Marcus Mori

Laget: Emil Jönsson – Marcus Mori, Taulant Peci (65), Benjamin Lidh, Lucas Bresmar – Philip Comnell (70), Albin Mazreku, Melvin Sjöland (46), Alex Jakobsson – Hamodi Wasmy, Jonathan Wadensten. Avbytare: Nils Strandahl (46), Edvin Kurtulus (65), Oliver Hintsa (70), Erik Ahlstrand, Nils Hedström.