HBK tar sig an Sävedalen i Svenska Cupen

På onsdag åker HBK norrut för att möta Sävedalen i Svenska Cupens andra omgång.  

Det är en viktig match som väntar för HBK. Vinner man i omgång två mot Sävedalens IF tar man sig vidare till gruppspelet i Svenska Cupen, som går av stapeln i början av 2019 innan seriespelet drar igång. Samtidigt är HBK inne i en period med många matcher på bara några dagar och hela laget behöver vara på tårna för att kunna vinna mot Sävedalen.

– Vi vet att vi har en tuff vecka, och som individ måste du fokusera varje dag och träna hårt, förbereda dig både fysiskt och psykiskt. Vi har haft en svacka, så nu måste vi fokusera och förbereda oss för imorgon. Vi kommer gå ut och göra vårt bästa. Inte bara för oss, utan för fansen också. De har varit där för oss, så nu vill vi ge tillbaka, säger Thomas Boakye.


Sävedalen spelar i Division 2 Västra Götaland, tillsammans med bland annat lokalkonkurrenten Halmia, och huserar på en femteplats i tabellen, bakom just Halmia. Men att HBK ska underskatta sitt motstånd finns inte på kartan, enligt HBK:s assisterande tränare Billy Magnusson.


– Nej, det finns inte på kartan. Vi har själva en liten negativ trend, så vi måste förstå vikten av att börja vinna fotbollsmatcher igen, säger han.

För Sävedalen blir matchen mot HBK en av de största matcherna i klubbens historia, och laget laddar nu inför mötet på Vallhamra IP.

– Om de är bra normalt sett, kommer de på ren motivation få några extra löpmeter eftersom de får möta HBK. Men vi ska lyfta oss. Spelar man fotboll vill man vinna oavsett om det är träning, cupmatch eller seriematch, det är det som är belöningen. Vinsterna, säger Billy Magnusson.

– Vi respekterar alla lag och detta är deras största match denna säsongen. Vi måste respektera dem, följa vår spelplan och ta chanserna som kommer. Det spelar ingen roll om vi möter ett lag från Allsvenskan, Superettan eller Division 2, vi måste ut och prestera, säger Thomas Boakye.

Med tre raka förluster i Superettan är matchen mot Sävedalen en viktig match för att HBK ska tillbaka på vinnarspåret igen.

– Vi måste bara fortsätta. Vi vet att det är ett bakslag att vi har förlorat tre raka matcher. Alla är besvikna, men vi kan inte tappa huvudet. Vi måste ta oss an varje utmaning. Fotboll är inte lätt, så vi måste fortsätta kriga och ha lite tur på vår sida, säger Thomas Boakye.


Noterbart är att matchen är framflyttad en halvtimme, och att matchstart är klockan 18.00 och inte 18:30, som det först var sagt.