HBK ser sin chans att hänga på i toppen

HBK åker till Falkenberg för ett viktigt toppmöte i Superettan. Assisterande tränare Billy Magnusson har koll på vad HBK ska göra för att återvända till Halmstad med tre poäng.  

– Vi måste ha en klok offensiv, sen måste vi vara skarpa på deras fasta situationer som de är väldigt vassa på, säger Billy Magnusson.


Och det är inte bara spelarna som måste prestera för att det ska bli seger ikväll.


– Det krävs att vi tränare sätter rätt lag på banan och att vår gameplan är den rätta. Sen kan saker ske i en match som varken tränare eller spelare kan påverka, men vi ska vara så väl förberedda som vi kan.


I HBK:s senaste match mot Gefle hade klubben många hundraprocentiga målchanser, men hade väldigt svårt att sätta bollen i mål. I matchen mot Falkenberg är det extra viktigt att sätta de chanserna man får.

– Det handlar om att förstå att det kanske inte kommer en chans till, att vara hundraprocentig i sitt avslut. I båda straffområdena är modet det viktigaste. I offensivt straffområde kan det kosta en och annan smäll, för bollen ska ju bara dit. Vi ska inte stå och vänta på bollen utan vara tydliga med var vi vill ha bollen och visa hur vi löper. Vi måste ha en tydlighet, löpvilja och ett mod, säger Billy Magnusson.

Falkenbergsmatchen har varit på HBK:s radar ett tag nu.


– När vi hade matchgenomgång efter Gefle-matchen började vi prata om Falkenbergsmatchen. Det har varit bra träningar med intensitet och bra fokusering. Motivationen är vi inte oroliga för, den är 100 procent där.


Alla spelare är tillgängliga, förutom Alexander Arvidsson som är långtidsskadad.


– Jag tror alla längtar efter denna matchen. Man vet vad ett derby betyder, lite revansch och vi ser vår chans att hänga på i toppen.

Billy listar tre saker som måste bli bättre idag jämfört med matchen mot Gefle

  • Spelet – vi måste vara beredda att offra mer och vara tydligare var vi attackerar, samtidigt som vi måste vara noggrannare i vårt försvarsspel.
  • Sista tredjedelen måste bli skarpare.
  • Balansen i laget måste bli bättre.