HBK Futsal laddar inför säsongen

Säsongen har dragit igång så smått för HBK Futsal, med flera träningspass i veckan. Matcherna drar inte igång förrän i mitten av oktober, men ska man spela i högsta ligan, med ambitionen att hålla sig kvar till nästa säsong, gäller det att börja i tid. 
– I början handlar det om att komma in i futsal igen, vara på träningar så man får spela när det vankas riktiga matcher. För egen del är jag här för att ta en plats i laget. Det motiverar, säger Marc Brandin, en av spelarna i HBK Futsal.

För ganska exakt ett år sedan gick klubben från att vara Halmstad Futsal till att bli HBK Futsal, och en del av HBK:s verksamhet. 

– Vi känner oss som HBK. Det är två ur-HBK:are på nästan varje hemmamatch och bortamatch. Det är kul att de ”riktiga” HBK-supportrarna ger futsal en chans, säger Marc Brandin. 

Förra säsongen gick HBK upp till SFL, Svenska Futsalligan, den högsta serien här i Sverige. Laget tog sig upp via ett nervkittlande kval.

– Det var en liten bragd när vi gick upp. Vi förlorade bortamötet i kvalet med 3-6, så vi behövde vinna med fyra bollar. Det stod 1-1 med tio minuter kvar och sen kom islossningen. Vi vann med 8-2. Det var riktigt häftigt med den stämningen, minns HBK Futsals tränare Per Lunnebjer. 

– Det är lite skrämmande men också väldigt spännande att spela i SFL. Det är klart att det är ett eller två steg upp, men inte omöjligt. Vi behöver bara vara bättre än två eller tre lag och det är inte omöjligt. Målet är att spela i högsta serien även 2020, säger Marc Brandin.