HBK deltar i Baltic Sea Cup

HBK är det enda svenska laget som deltar i Baltic Sea Cup, en inbjudningsturnering för U21-lag, och får chansen att möta riktigt bra internationella lag.  

Både HBK och Malmö FF fick förfrågningar om att delta i turneringen Baltic Sea Cup. Medan MFF valde att tacka nej så kommer nu HBK:s U21-killar spela fyra matcher mot lag av hög internationell klass.


– Vi tyckte det var en fin möjlighet för vår trupp med så många unga spelare. Att få såna här matcher är väldigt bra för utvecklingen. Det är ett ställningstagande från klubben att man tycker att det här är viktigt. Vill man ta nästa steg är det alltid bra med internationellt motstånd, säger Billy Magnusson, HBK:s assisterande tränare.

Sju lag ingår i turneringen, men alla möter inte alla. Istället spelar alla lag fyra matcher var och det kommer inte spelas någon avgörande final.


I denna upplagan av turneringen deltar Halmstads BK, FC Köpenhamn, Hertha Berlin, Odense, Union Berlin, Aalborg och Pogon Stettin.


Det är killar födda 1997 som är de äldsta spelarna som får vara med i Baltic Sea Cup, men i laget får det ingå tre övriga spelare och en målvakt som får vara äldre än 21 år.


– Spelarna är informerade och tycker bara det är positivt. Det blir väldigt kul att möta storlagen och mäta sig mot dem. Vi har spelare som behöver speltid och som vill spela i Superettan – då är Baltic Sea Cup ett bra steg på vägen, säger Billy Magnusson.

HBK:s matcher i Baltic Sea Cup
Odense – HBK, den 29 augusti

HBK – Hertha Berlin, den 5 september, 15:00

Union Berlin – HBK, den 2 eller 3 oktober

HBK – FC Köpenhamn, den 6 november, 15:00