Halmstadmilen avgjord

Idag gick HBK:s populära löpartävling Halmstadmilen av stapeln. Löparna började och slutade vid Örjans vall och det var perfekta förutsättningar vilket gjorde att många löpare slog sina personliga rekord.
Lagom varmt och lite lätt duggregn – kan det vara det perfekta vädret för löpning?

Närmare 500 löpare började vid Örjans vall och sprang vidare upp på Norra vägen in mot stan. Sedan gick banan vidare på Brogatan och förbi Stora Torg. Efter detta sprang de tävlande vidare längs Nissan och tillbaka till målgången på Örjans vall.

Herrklassen 0,5 mil vanns av Getachew Kidie och damernas motsvarighet heter Derartu Delesa. I det dubbelt så långa loppet hette vinnarna Daniel Enico och Michelle Schnellbacher.