Förlust för U21 mot MFF

HBK:s U21-lag inledde på bästa sätt och hade ledningen med 2-1 mot MFF i paus. Men MFF vände och vann med 3-2.
Bara några minuter in i första halvlek tog HBK ledningen i U21-mötet med Malmö FF. Oremo gjorde 1-0-målet - framspelad av "Höggi."

Men ungefär en kvart senare kvitterade Malmö genom Felix Konstandeliasz. Det var inte helt välförtjänt, för HBK var det betydligt bättre laget i första halvlek, och det var Malmö FF:s målvakt Mathias Nilsson som med flera bra räddningarna höll kvar skåningarna i matchen.

Precis innan halvtid var det dags för firma Oremo och "Höggi" igen. Denna gången var det Oremo som assisterade "Höggi" och 2-1 var ett faktum. Rättvist, även om siffrorna kanske var i lite underkant.

När andra halvlek tog sin början gjorde HBK ett par byten. Bland annat klev målskyttarna Oremo och Gunnlaugsson av, och ersattes av betydligt mycket yngre förmågor. Och genast fick Malmö ett övertag i matchen. 2-2 kom efter bara några minuter i den andra halvleken genom Granit Rushiti, och en stund senare träffade gästerna stolpen. Och med ungefär 70 minuter spelade tryckte MFF in segermålet genom Laorent Shabani.

Det hade kunnat bli fler mål, Alexander Johansson var nära två gånger om och MFF hade ännu en stolpträff. Men bottenmötet i U21 Allsvenskan Södra slutade alltså 2-3, vilket var den tredje raka förlusten för HBK:s U21-gäng.

HBK U21- Malmö FF 2-3 (2-1) 1-0 (3),1-1 (20),2-1 (41),2-2 (47), 2-3 (65)
Laget: Simon Andersson - Edvin Kurtulus, Andreas Hadenius (61),Isac Larsson, Andreas Bengtsson (45), Alexander Johansson, Höskuldur Gunnlaugsson (45)Jonathan Swedberg (45)Isac Harrysson- Emil Tot Wikström (61),Johan Oremo (45).

Avbytare: Axel Berggren (45), Gabriel Wallentin (45), Jacob Olsson (45),Herman Johansson (45),Erik Ahlstrand (61)Oliver Hintsa (61),Emil Jönsson.