U21: Tapper match men förlust mot Elfsborg

I sextiofem minuter stod ett väldigt ungt och hemvävt HBK emot ett betydligt mer erfaret Elfsborg på Borås Arena, men till slut blev det 2-0 till hemmalaget.
I HBK:s 16-mannatrupp var det 14 spelare som kommer från den egna Akademi och U-verksamheten och 14 är fortfarande 19 år och yngre och kan alltså spela även i HBK U19.
– Trots noll poäng för oss är vi väldigt nöjda med spelarnas prestationer som bådar gott för framtiden, säger coachen Billy Magnusson.
– Första halvlek släpper vi bara till en målchans på hörna så i spelet jobbade killarna både hårt och rätt.

Framåt hade dock HBK:arna det lite värre att skapa målchanser och inte förrän under de sista femton minuterna skapade de blåklädda ett par målchanser genom Kosuke Kinoshita och Rasmus Wiedesheim Paul som det kunde inneburit reducering, men matchen slutade 2-0.

Billy Magnusson ger hela laget med beröm godkänt och delar ut en liten extra guldstjärna till målvakten Emil Jönsson och de tre utespelarna Oscar Petersson, Andreas Bengtsson och Jonathan Svedberg.

Robert Nordström var inne i domarrummet efter matchen.
– Den legendariske VM-domaren Erik Fredriksson (dömde bland annat under VM 1990 i Italien) var på plats med domartrion och de gav killarna mycket beröm efter matchen och det var ju jättekul att höra.

IF Elfsborg U21 – HBK U21  2-0 (0-0)
1-0  (65), 2-0 (71).
Laget: Emil Jönsson – Gabriel Wallentin (72), Herman Johansson, Isac Larsson – Isac Harrysson, Oscar Petersson, Emil Tot Wikström (46), Jonathan Svedberg (70), Andreas Bengtsson – Kosuke Kinoshita (77), Rasmus Wiedesheim Paul. Avbytare: Axel Berggren (46), Taylor Silverholt (70), Edwin Kurtulus (72), Alexander Johansson (77), Hugo Kjellsson.