U19 tog tredje raka

Ängelholms FF stod som hemmalag och bjöd gästande HBK U19 på ordentliga vindbyar på konstgräset förlagt vid ena änden av start- och landningsbana vid Ängelholm/Helsingborgs flygplats. Svåra externa förhållanden var inget som hindrade Bollklubbens framfart och efter halvtidssiffrorna 0-2 blev slutresultatet 0-4. Tredje raka vinsten för U19 i seriespelet.
HBK började matchen med motvind i anfallsriktningen. Det var inget som stoppade lagets anfallsspel sånär som vid några insparkar som vände i luften runt mitten av egen planhalva. Efter dryga tjugo minuters spel kunde Oskar Berggren fint hitta Taylor Silverholt i djupled. Silverholt som i sin tur rundade målvakten och säkert la dit ledningsmålet.

Kvarten senare rullade HBK fint upp efter högerkanten och ett kombinationsspel mellan Philip Comnell och Alexander Johansson gav fritt läge för dagens tvåmålsskytt Taylor Silverholt som pangade upp bollen i nättaket från nära håll. Ett vackert fotbollsmål på få tillslag i genombrottsspelet. Halvtidsvila och 0-2-ledning.

Andra halvlek och vinden i ryggen skapade ett ordentligt HBK-tryck mot motståndarmålet. Åtta minuter in i halvleken kunde Alexander Johansson placera in 0-3 då han höll sig framme i boxen. Tolv minuter senare fastställde inhoppande Alex Jacobsson slutresultatet med sitt 0-4 mål säkert placerat i målvaktens första hörn. Resterande del av matchen var det bud på flera mål för Bollklubben men matchen slutade med en stabil 0-4-seger.

-Vi har en bra inställning till uppgiften idag. Låter inte yttre omständigheter påverka oss utan gör en gedigen insats, samtliga spelare, där vi håller oss till matchplanen. Skönt att hålla nollan och göra fyra framåt om än vi borde gjort något till med lite större skärpa i den sista tredjedelen, kommenterade assisterande tränare Ingvar Andersson efter matchen.

Ängelholms FF – HBK U19 0-4 (0-2)
Målen: 0-1 (19) Taylor Silverholt (Oskar Berggren). 0-2 (35) Taylor Silverholt (Philip Comnell). 0-3 (53) Alexander Johansson (Taylor Silverholt). 0-4 (65) Alex Jacobsson (Taylor Silverholt).

Startelvan: Emil Jönsson –Jacob Olsson, Edvin Kurtulus, Benjamin Lidh, Nils Hedström (75) – Philip Comnell (60), Axel Berggren, Oskar Berggren (75), Erik Ahlstrand (80) – Alexander Johansson (60), Taylor Silverholt (80).

Avbytare: Alex Jacobsson (60), Oliver Hintsa (60), Albin Mazreku (75), Lucas Bresmar (75), Mohammed Wasmy (80), Markus Mori (80), Gjenis Zeqiri (80).