U19 befäste serieledningen

HBK U19 fortsätter visa fin form då ett starkt Trelleborgs FF fick se sig besegrade med 2-4 på ett, som alltid, blåsigt Vångavallen. Hemmalaget tog ledning efter dryga halvtimmen men Bollklubben kvitterade och tog rättvist ledning innan paus. Även den andra halvleken slutade 1-2 till gästerna som därmed tog sin fjärde seger på de fem inledande matcherna i U19-allsvenskan och befäste serieledningen.

HBK visade god kvalité och ett mod i sitt anfallsspel i den första halvleken. I motvinden spelade sig laget fram till flertalet målchanser men det var TFF som tog ledningen. Kontring och misstänk offside men med ett fint avslut gav TFF:s skicklige forward Noah Christoffersson hemmalaget ledningen. HBK fortsatte trumma på och genom Jacob Olssons starka huvudspel stångades kvitteringen in efter hörna. Strax innan halvtid kunde Taylor Silverholt också ge gästerna ledningen efter inlägg och ett fint framstormande forwardspar i boxen.

Andra halvlek började som den första slutade. Ett bra spelande Bollklubben med gott självförtroende. Efter ett mönsteranfall och flertalet passningar strax utanför straffområdet hittade till sist Alexander Johansson en fri Axel Berggren som placerade in 1-3 i målvaktens bortre hörn. Vackert och koncentrerat HBK-spel.

TFF forcerade i jakt på reducering. En reducering som också kom i den 73:e minuten efter lite oorganisation i HBK-försvaret. Skulle det bli nerv i matchen? Svaret blev nej, en fin reaktion på reduceringsmålet gjorde att HBK fortsatte spela behärskat och också kunde spika slutresultatet genom ett flygande anfall där Taylor Silverholt kunde frispela inhoppande målskytten Mohammed Wasmy till fritt läge. 90 minuters bra U19-allsvensk fotbollsmatch och 2-4 till Bollklubben.

– Som helhet gör vi kanske den bästa matchen för säsongen. Vi har väldigt bra kvalité i det offensiva spelet och kontrollerar stora delar av matchen. TFF har en fin spets framåt och skapar genom det lägen men i det stora hela vinner vi mycket boll högt och snabbt på ett bra sätt. Skönt att studsa tillbaka efter HIF-förlusten men också roligt att se bra spel med några väldigt fina fotbollsmål. Killarna ska ha mycket beröm idag för den grundläggande arbetsinsats och det individuella och lagspel de visar upp, kommenterar tränare Johan Bergström.

Trelleborgs FF – HBK U19 2-4 (1-2)

Målen: 1-0 (32). 1-1 (38) Jacob Olsson (Oskar Berggren). 1-2 (44) Taylor Silverholt (Alexander Johansson). 1-3 (53) Axel Berggren (Alexander Johansson). 2-3 (73). 2-4 (78) Mohammed Wasmy (Taylor Silverholt).

Startelvan: Emil Jönsson – Jacob Olsson, Edvin Kurtulus, Gabriel Wallentin, Nils Hedström – Philip Comnell (65), Oskar Berggren (70), Axel Berggren, Erik Ahlstrand – Alexander Johansson (53), Taylor Silverholt (79).

Avbytare: Albin Mazreku (53), Mohammed Wasmy (65), Gjenis Zeqiri (70), Herman Johansson (79), Marcus Mori.