U17: Taylor Silverholt tvåmålsskytt

HBK U17 andra match denna säsong spelades igår mot IF Elfsborg. Matchen slutade oavgjort mot det erkänt skickliga Boråslaget.
HBK U17 – IF Elfsborg U17  3-3 (1-2)
1-0  (2) Johan Gudmundsson, 1-1 (15), 1-2 (24, 2-2 (59) Taylor Silverholt, 3-2 (61) Taylor Silverholt, 3-3 (86).
 
Laget: Simon Andersson – Lirak Cakolli (61), Benjamin Lidh, Taulant Peci, Lukas Bresmar – Jonathan Wadensten, Nils Strandahl (75), Erik Ahlstrand, Albin Branting (61) – Johan Gudmundsson, Oliver Hintsa (46). Avbytare: Taylor Silverholt (46), Oskar Svedin (61), Johan Landén (61), Nils Strandahl (75), Filip Viik, Lion Ademi, Charlie Dagård.
 
Efter att i fredags förlorat premiären mot Kalmar FF med 2-1 så stod det på nytt tufft motstånd på schemat för HBK U17 då regerande svenska mästarna Elfsborg var på besök på Halmstad Arena.
 
De blåklädda bollklubbsgossarna fick en drömstart på matchen redan efter två minuter då Albin Branting efter ett vackert anfall tog sig in i straffområdet och serverade Johan Gudmundsson en passning som han förvaltade på bästa sätt och det stod 1-0 till HBK.
 
-Naturligtvis en fin öppning för oss och självförtroendet steg hos killarna säger tränaren Robert Nordström. –Tyvärr fick vi en svacka med ett par individuella misstag som man inte får låta ett duktigt Elfsborg få chansen att utnyttja. Paussiffrorna skrevs därmed till 1-2 men matchen skulle svänga ytterligare två gånger.
 
I paus inbytte Taylor Silverholt fick två fina djupledsbollar av Erik Ahlstrand och Albin Branting och utnyttjade dessa målchanser på bästa sätt och på två minuter hade HBK vänt till 3-2.
 
-Jättebra spel och sedan har vi ju flera frilägen som vi borde utnyttjat och satt dit fyran också konstaterar Tony Andersson i HBK-lägret.
 
Istället kvitterar Elfsborg med fyra minuter kvar och slutresultatet blev 3-3.
-En match vi både kunde vunnit men samtidigt i slutminuten förlorat men killarna visar att de är på rätt väg och flera har ju aldrig spelat i U17-Allsvenskan så det får ta lite tid för oss att bli varma i kläderna säger Nordström.
 
Tony Lundqvist som är Akademichef hos Boråsarna säger. –En riktigt bra U17-match i högt tempo och säkert underhållande för åskådarna men lite för svängig i en tränares smak kanske…