Minuter
Gult kort
#0 Andreas Hadenius

Tung förlust i hemmapremiären

Efter en mållös och händelsefattig första halvlek fick Norrby med sig två mål i andra halvleken och säsongens andra match för HBK blev en tung förlust.
Det var inte mycket som stämde för HBK i kvällens hemmapremiär mot Norrby. Spelet fungerade inte, passningarna var långt ifrån av yppersta klass och Norrby lyckades effektivt döda tid för att sätta käppar i hjulet för HBK.

Första halvlek var en chansfattig historia. Westerberg fick till en träff tidigt i matchen, men Norrbys målvakt boxade undan bollen. Så mycket farligare och fler chanser blev det inte för HBK, varken i första eller andra halvlek. Istället var det Malkolm Nilsson i HBK-målet som fick sättas på prov mest av de båda målvakterna. I första halvlek lyckades Malle freda sitt mål, men i andra halvlek gick Norrby ut med mer energi och ett tydligare spel och lyckades punktera nollan.

0-1 kom i matchens 63:e minut, efter att Alen Krasnici levererat bollen till Abdelrahman Saidi som kunde trycka in bollen i mål. 0-2 kom tio minuter senare efter en tilltrasslad situation i HBK:s straffområde, där Richard Yarsuvat tillslut noterades för målet.

Och trots att HBK under en period hade fyra renodlade anfallare på plan (Oremo, Gudmundsson, Kinoshita och Haraldsson) lyckades man inte vaska fram någon målchans. Istället såg laget ut att vara i obalans och utan det där fokuset som krävs för att ta poäng.
Matchen slutade 0-2.
– På det stora hela är vi väldigt, väldigt missnöjda, konstaterade tränaren Igor Krulj efter matchen.
– För oss är detta en jätteseger mot HBK som kommer vara ett topplag, sa Norrby-tränaren och förre HBK-spelaren Mohammed Ali Khan.

Härnäst väntar ÖIS på bortaplan innan det vankas halländskt derby hemma mot Falkenbergs FF den 1 maj.

Startelvan: Malkolm Nilsson – Alexander Berntsson, Peter Larsson, Marcus Mathisen – Jesper Westerberg, Pontus Silfwer, Andreas Hadenius, Jonathan Svedberg, Thomas Boakye – Gabriel Gudmundsson, Johan Oremo.