Örgryte borta, en svår nöt att knäcka

En trevande start på Superettan – revanschläge idag på Gamla Ullevi då klassiska Örgryte IS tar emot. HBK:s tränare Igor Krulj vill se .
  Vi når Igor precis innan avfärden mot Göteborg. Han sitter i försommarsolen på Örjans vall och reflekterar över veckan. Debaclet mot Norrby måste glömmas och förför HBK:arna finns en möjlighet till snabb revansch.

– Det känns bra trots allt. Tre poäng på två matcher är ingen katastrof men jag vill vara tydlig och ärlig med att vi inte är nöjda med förra matchen. Vi visade inte upp vårt rätta jag, konstaterar Igor som i veckan samlade hela laget för ett samtal om insatsen.

– I sådana diskussioner är det viktigt att bli så konkreta som möjligt. Vi tappade anfallsspelet och vi vågade inte skära linjerna i passningsspelet. Generellt sett var det för långsamt spel och för mycket långa bollar utan en tanke på vad vi skulle göra i sekvensen efter. Vi är även missnöjda med den mentala biten, vi måste slita mer för varandra och för klubbmärket.


Örgryte har inlett serien med två vinster och en oavgjord. – De har varit fysiska i sina matcher hittills, men jag vet att de vill spela mer fotboll än vad det har blivit. Jakob Lindström är duktig som spelfördelare och Diego Montiel är farlig som offensiv kraft. De är även duktiga på fasta situationer.


Igor aviserar att det kommer bli förändringar i startelvan kontra matchen senast, han vill få in lite mer offensiva krafter på kanterna och en större variation i anfallsspelet.

– Jag vill att vi bryter av i deras press och vi vill anfalla på ett konstruktivt sätt.


Superettan är en svårtippad serie hittills där alla bakom Helsingborg slår alla.
– Vi spelar i samma serie av en anledning och det har vi sett på både Norrby och Degerfors. Jag hoppas att vi visar idag att vi kan vara ett topplag, summerar Igor.