HBK Dam - Västra Karup 3-2

Det blev en andra raka seger på fredagskvällen när HBK tog emot Västra Karup på hemmaplan. Segern kunde ha blivit större, men skrev till 3-2.
HBK startad i ett rasande tempo som resulterde i ett massivt tryck mot motståndarmålet. Laget visade upp ett fartfyllt, kreativt och underhållande spel och i elfte minuten kom utdelningen genom 1-0 av Moa Karlsson.
Det är också hon som ökar på ledningen till 2-0 tre minuter senare.
– Vi skapar målchans efter målchans, dock utan att få in fler bollar innan paus. Det blir istället Västra Karup som reducerar till 2-1 innan halvleken är slut, berättar Stefan Jönsson, tränare i HBK.

Andra halvlek blev något jämnare med ett par riktigt vassa målchanser för Västra Karup, men i 84:e minuten gjorde Ellinor Söderlund 3-1. Reducering kom några minuter senare och matchen slutade med 3-2 seger i en match som HBK dominerade sett till spelet och antal målchanser.
– Hela laget ska ha beröm för en bra och homogen insats, mös Stefan Jönsson.

Lagkapten Arbnora Robeli sammanfattar intrycken:
Vi började med högt tempo och hade övertaget med bra presspel, bra kombinationer i anfallsspelet och vi borde ha lett med mer i halvlek än vad vi gjorde. Vi har många chanser som vi borde ha satt dit. I andra halvlek satte de en högre press och vi tappade samtidigt energi, vi har även i andra halvlek bra chanser som olyckligt nog inte hittar nätet.

Tilläggas kan att HBK:s U-lag i Klass 1 spelade sin första match mot IF Centern under veckan och även här blev det en seger, 4-2 slutade matchen efter en stabil insats från samtliga.