Nummer 9 siktar på 10…

Äntligen är det premiärdags för HBK. Årets första avspark i seriespelet sker på Stora Valla i Degerfors, lördag kl 14. HBK-gänget avreser under fredagen och det är en laddad trupp som kliver på bussen med destination Värmland.

Superettan2018 ser ut att bli ett riktigt getingbo med många lag som aspirerar på de tre topplaceringarna.Örgryte, Gais, Falkenberg och Gefle är de lag som hittills tagit full pott.

– Vi tänker definitivt vara med och slåss i toppen, klargör HBK-anfallaren Johan Oremo. Vårt lag består av en bra blandning av spelare, unga och lite äldre, som vet vilket hårt jobb som krävs för att studsa tillbaka upp i Allsvenskan.Klubben har viss rutin från liknande situationer vilket det kan också vara väga tungt i det långa loppet. Seriespelet består som bekant av 30 omgångar…


Fem friska frågor:

Vad har du själv för erfarenhet av att spela på Stora Valla?

– Jag har faktiskt bara spelat i Degerfors en gång, ifjol med Gefle, och då blev det”torsk” med 0-2, berättar Johan Oremo. Lördag känns det ett utmärkt tillfälle att ta revansch. Degerfors inledde Superettan med att spela 2-2 mot Öster, såvi är medvetna om att vi ställs inför en svår uppgift men det vore fint om vi kunde inleda seriespelet med en bortaseger.

Hur surt kändes det att den tilltänkta premiären, hemma mot Helsingborg, blev uppskjuten?

– Det kändes trist, förstås, men beslut som man inte själv kan påverka, är inget att hänga upp sig på. Vi fick acceptera läget och har hela tiden full fokus påkommande matcher.


Är du helt återställd efter din korsbandsskada?

– Jo tack,jag går för full maskin. Trots att det var en elak skada, lyckades jag komma i träning igen efter bara fyra månader. Rehabträningen gick över all förväntan,bland annat tack vare vår eminente sjukgymnast, Simon Bakkioui, och att jag hade en bra träningskompis i Ivo Pekalski (före detta HBK, numera hos engelska Oxford). Vi sporrande varandra under den tunga återuppbyggnaden av våra knäskador. Tillbaka i träning med boll gavs jag den första tiden rollen som”joker”, det vill säga, jag deltog bara i offensiv riktning och var heller inte ”tacklingsbar”, för att inte riskera något.

JohanOremo, värvad från Gefle, blev knäskadad ifjol somras, efter att bara ha hunnit spela sex matcher – men hunnit göra tre mål – för Halmstads BK.

Du är känd som en notorisk målgörare och har satt som personlig målsättning att i år göra tio mål för HBK.Kan man ta det som ett löfte?

– Hahaha,tja, det hoppas jag. Kommer jag bara upp i normal kapacitet, har jag inget emot att göra ännu fler…


Och så har du bytt tröjnummer, från 17 till 9 – vad betyder det för dig?

– Egentligen inget särskilt, mer än att 9:an är den tröja jag helst vill ha och eftersom den blev ledig när Tveter (Alexander Ruud) efter hösten lämnade HBK,var jag snabb att rycka åt mig den. Jag trivs med nian på ryggen och brukarlyckas bra med den siffran.

Degerfors– Halmstads BK ingår i andra omgången av Superettan 2018.


Text: Oh My