Malkolm Nilsson: "Derby är alltid speciellt"

Malkolm Nilsson är en av de spelare som har kvitterat ut bäst betyg hittills under säsongen, men han är inte nöjd med varken sin egen insats eller lagets. Däremot ser han fram emot derbyt på tisdag mot Falkenbergs FF.

HBK har ju som bekant två raka förluster i inledningen och starten av årets seriespel står därmed i bjärt kontrast till serieledande Falkenbergs FF. 

– Jag tycker inte att det är något som har fungerat med vårt spel hittills, framförallt inte anfallsspelet. Det är frustrerande att stå längst bak och se att det inte fungerar. Det är förstås inte bara de tio gubbar som står framför mig, utan även mitt spel med fötterna har varit sämre än det borde.


Några dåliga matcher påverkar sinnesstämningen, hos såväl supporters som spelare.

– Jag lever för fotbollen och det påverkar såklart. Det är samma logik som att du tar med dig jobbet hem om det inte fungerar där.

Faktum är att Malkolm inte var ute på stan så mycket efter senaste förlusten, eftersom det kommer mycket frågor.

– Det är naturligt att det kommer frågor och i grunden är det ju bra för det visar på ett intresse. Men ibland sätter det sig i huvudet och det har låst sig lite för oss. Fotboll är mycket mentalt, konstaterar Malkolm och påtalar att laget faktiskt krigade till sig tre poäng i premiären och att det finns många exempel på lag som har haft dåliga perioder, men som ändå kommit tillbaka som vinnare.

– Manchester City hade tre förluster i rad för ett tag sedan och det gick ju bra för dem till slut. Det kommer svackor för alla lag och förhoppningsvis har vi haft vår svacka. Det är 27 matcher kvar och nu gäller det att samla kraft inför derbyt. Det är klart att man analyserar föregående matcher, men nästa matchen är viktigare.


Har ni börjat scouta Falkenberg?

– Vi mötte dem i vår första träningsmatch och vi presterade bra. Det vi visade i den matchen, framförallt i första halvlek, ska vi försöka ta med oss in i matchen på tisdag. De har en stabil målvakt och flera bra spelare, det är inte en slump att de leder serien. Det är på lördag som vi börjar fokusera mer intensivt på deras spel och hur vi ska störa dem, säger Malkolm och blickar fram emot en spännande drabbning:

– Derby är alltid speciellt. De har inlett bättre och det blir en het match!


Hur har träningarna sett ut i veckan?
– Det jag har märkt är att det har smällt ordentligt. Det är väl någonslags frustration som har kommit ut. Det känns som en positiv sak. Det är ju i vårt fysiska spel som vi har varit sådär. Vi ska vinna det mentala och fysiska spelet mot Falkenberg.